Inget blir som planerat

JAG FICK BÄRA hem min välpackade gymtrunk. Välfylld för att den innehöll två byten av kläder och skor. Inte för att jag är märkvärdig men cykelskor gör sig inte så bra på indoorwalking. Och ska jag vara ärlig så skulle det inte vara hänsynsfullt att behålla kläderna från spinningen till nästa pass…

Men av dessa snabba byten blev det alltså noll och inget! Orsaken är, helt plötsligt, ett strulande vänsterknä. Det började redan i förra veckan men jag vägrade att acceptera – det var fullt tillräckligt med höfter, nagelsvamp, astma och krypande ben – jamen eller hur?

Jag ställde i alla fall lördagens träning och fösvarde mig lite med att jag skulle baka Leons mellanmålsbullar -det var dock inte sanningen och jag hade hunnit med dem även om jag h a d e tränat.

Söndagens alpspinning krävs dock mer än ett ont vänsterknä för att avboka! Men jag stavgick dock inte till och från gymmet utan tänkte i mitt stilla sinne, som jag ofta gör, att nu ska jag vara förnuftig 😉

På måndagen, denna vecka, var knäet dubbelt så stort mot normalt men hade ändå ambitionen att gå på indoorwalking. Inte nog med det – jag var så trött så jag hade kunnat somna stående!
Jag avbokade i sista stund – åkte hem och lade mig omgående.
Jag sov i t i o timmar…

På tisdag kändes det helt OK att köra lite crosstrainer och styrka…
Det var inte samma känsla i morse om man säger så.

Så, idag har jag avbokat i g e n – både spinning puls och indoorwalking… Känner mig som en potta s k i t…

I morgon tar livet dock helt nya ambitioner genom att jag äntligen ska få krama om mitt barnbarn och för all del – träffa de ömma föräldrarna…

Jag har inte en aning varför mitt vänsterknä helt plötsligt ”bråkar” med mig? Nu är jag ju visserligen reumatiker med födseln och många goda vänner hävdar att det är den plötskiga kylan? Vad vet jag?

Nu ska jag i alla fall gå till sängs och drömma om att det hela ärr en mardröm 😉 Det gäller att vara optimist nu…

8 kommentarer tillInget blir som planerat

 • Heléne

  Tillbaka på rätt spår! Eller som det heter back on track! Det är vad du/vi behöver! Gå in på http://www.backontrackshop.se och kolla upp deras knäskydd. Kanske kunde det hjälpa oss. Själv tänker jag köpa deras boxertrosor och nackskydd.

  Läste på deras sida att Back On Track Boxerbyxorna även kan vara något för dig med höftsmärta. Värt att prova!

  Jag tänker beställa och återkommer gärna med testresultat 🙂

  Så ge inte upp! Du är säkert back on track igen!

 • Marie

  Men hoppas du blir bättre snart och härliga dagar hos lillkillen.
  Du har inte funderat på om det är när du kör långa/flera pass per dag som du får mer ont? Du kanske kör på för länge? (Bara en tanke)PS Glömde inte att boka mig denna gång!

 • Per

  Hej Gela,
  Inget ont utan nåt gott så nu hinner du skriva långa och informativa inlägg här på bloggen. Att bli justerad och inte kunna träna är jag mycket medveten om vad det gör med ens energi. Inte kul alls men nyfiken och vi är så kanar man iväg på andra spår. När jag var justerad var det nåt mästerskap på TV som jag kunde ligga och kolla in. Men det går inte i längden. Själv körde jag ett step-pass idag och kollade lite pulskurvor nu här på kvällen.
  Hade en känsla av att jag inte klarade av att toppa kurvorna på samma sätt som tidigare. som tur är har jag pulskurvor från Distansspinningar sen Stefan började och det är ingen större skillnade över åren när det gäller maxpuls på passen. Så där fick jag för att jag trodde att det hänt något som gjort att jag inte kom upp i samma maxpuls som tidigare. Det är fördelen med en klocka eller system där man kan spara passen. Jag har kurvor 10- 15 år tillbaka.
  Sköt om dig nu och ta vara på pausen på ett positivt sätt – dvs njut av något annat. hälsa /Per

 • Inget kul med knät. Hoppas det blir bättre. Du får hämta massa mental näring i helgen hos lille barnbarne.
  Ha en bra dag
  Kram

 • Heléne> Tack för tipset – låter intressant! Ska bli spännande att höra vad du tycker när du hunnit testa. Ska ta mig en närmare titt på länken i dag när jag sitter på tåget 😉

 • Marie> Tack för omtanken!
  Jodå, svullnaden är faktiskt borta i dag så det känns redan mycket bättre 😉
  Jo, jag kanske ska fundera på mitt träningsschema lite men det har ju å andra sidan funkat länge utan besvär. Nu blir det näst intill en träningsfri vecka av den här så jag får väl prova mig fram sedan och se vad jag ”tål”.
  Som tur är innehåller resten av veckan massor av ömhet och fullt upp så jag kommer inte att hinna tycka synd om mig själv…eller tänka på att jag missar min träning.

 • Eva-Lena> Tack! Mental näring i form av en 17-månades liten knodd ska nog göra susen 😉

 • Per> Du är la för go!
  Skönt att veta att vi är två – dvs statistikfreakar 😉
  Du skulle bara veta hur mycket jag samlat på mig genom åren…
  Jag ska ju åka till Malmö i dag så du kan lita på att jag ska njuta av min träningspaus. Förhoppningsvis ska vi väl få till några små promenader till lekparken om väder och vind tillåter det. Bara vetskapen om att snart få kramar från hans små knubbiga armar gör mig varm i hela hjärtat 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>