Vet egentligen inte

OM JAG har lust att skriva om dagens sim och tillhörande puls. Det verkar numera (åtministone sedan i söndags) vara stört omöjligt att få upp en bra puls där det bränner av några kalorier värt namnet.

I dag simmade jag 1500 meter där varje vändning vid bassängens kant innehöll tankar om att ge upp, stiga upp och bara njuta i barnbassängens varma vatten. Men, jag lyckades övertala mig själv till den första kilometern och när den sedan var gjord så övertalade jag mig till ytterligare 500 meter. Jag upplevde simmet som precis lika jobbigt som vanligt men enligt pulsmätaren så var det INTE det. Vad gör jag för FEL?

TOTAL TRÄNINGSTID: 154 timmar.

TOTAL KALORIFÖRBRUKNING: 43433.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 288 varav 60% fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 113.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 28 minuter och 3 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 48 minuter och 39 sekunder.

Förra gången jag simmade samma sträcka förbrukade jag minsann 334 kalorier och lyckades hålla pulsen i 45 minuter av totala 47. Jag fattar inte varför det blir så här? Detsamma gällde gårdagens gympass jämfört med söndagens där jag brände av 611 kalorier men igår bara 500 på samma aktivitet och tid.

Jag får söka i tröst i dagen ordspråk…….

Det är sällan så dåligt att det inte kan bli sämre.

OKÄNT URSPRUNG

4 kommentarer tillVet egentligen inte

  • Du är förmodligen mer vältränad nu. Du måste öka belastningen om du vill få effekt när du är mer vältränad. Kanske funkar det inte med simningen för dig längre, har du prövat den där västen där man joggar i vattnet tillsammans med din pulsklocka? Alt skruva ned pulsklockan på ett lägre belastningsvärde. Kan inte den hemska badmästaren råda i frågan?

  • Steffanie> Jo, jag har allt testat den där västen men det är ändå svårare att komma upp i puls med den. Den Grymme Badmästare, jo jag tackar! Han har ju inte ens ett par badbyxor 😉 Ja, jag kanske måste säkna värdet för jag vill ju träna på låg nivå där man bränner mest fett. Tyvärr är jag nog för okunnig vad gäller detta med puls och stirrar mig blind på det som är nu. Men jag kanske kan hitta någon bra sait eller lektyr av något slag för att lära mig mer. Tack för dina ord! *Kram*

  • Du får väl helt enkelt simma fortare? Det lär ju bli jobbigare = högre puls!

  • Anna> Du e la världens problemlösare du, sötnos där! Om det bara hade varit att simma fortare så hade jag gladeligen gjort detta. MEN lungorna kan inte prestera mer kraft och därmed kan jag inte simma fortare. Du får inte heller glömma att jag faktiskt är en glad amatör ingen proffssimmare 🙂