Nog för i dag

NU ORKAR vi inte mer denna söndag utan ger upp för i dag. Roten är ännu inte upptagen och vi inser båda att det kommer att kräva mycket arbete och tålamod men det får bli en annan dag.

Tre prydliga högar med grenverket från bastarden ligger i alla fall nu och väntar på vidare transport till tippen. Jag har flyttat tre buskar och småpysslat lite i trädgården denna ljuvliga dag med strålande sol. Och när vi ändå hade sågen framma åkte några grenar av från plommonträdet och kastanjen. Grenar som växt lite för vilt och som mer eller mindre var på väg in till grannen. Vid kastanjen har vår ena granne sin altan och nu var det två stora grenar som nästan var framme vid hans altantak. Skönt att få med allt på en gång när vi nu ändå måste köra till tippen. Jag ska gräva upp och slänga en massa växter också men som sagt – det får bli en annan dag. Det känns att vi var sent uppe i går och dansandet under kvällens småtimmar gör sig också påminnt.

Engels hade rätt i att arbete har en positiv inverkan på den mänskliga hjärnans utveckling, det tvingade människorna att fundera på hur de skulle undvika det.

GABRIEL LAUB

Comments are closed.