Bokslut september 2004

OM JAG SKULLE försöka mig på att analysera september månads slit inom kategorin motion så blir svaret/resultatet att jag förmodligen aldrig mer kommer att kunna prestera en lika aktiv månad någon mer gång i hela mitt liv.

Det är ju utan tvekan så att jag fått prioriterat bort andra viktiga saker i mitt liv. Då menar jag givetvis inte att sitta i soffan framför TV:n för det gör jag så lite ändå. Men det är klart att det tagit mycket tid i anspråk och annat har fått bli lidande eller rent av igenomstressat på ett sätt som inte kommer att hålla i längden.

Samtidigt har det varit kul att se vad man faktiskt kan förändra när det gäller motionsvanor. Nu gäller det bara att hitta en bra medelväg där man kan kombinera motion och liv så det blir något bra och inte uteslutande jobbigt och inte ger mer tvångstankar än positiva dito.

Jag mår helt fantastikst bra och skulle givetvis inte byta bort detta hälsotillstånd mot något annat nästan lika bra. Men samtidigt vet jag att jag är periodare, ibland vill jag bara inte. Inte ens simningen, som är en daglig rutin och har så varit i många år, fungerar hundraprocentigt. Det finns perioder när jag inte för mitt liv har lust att stiga in i simhallen utan sitter i bastun och surar av tiden. Som väl är det inte så ofta men som sagt, det förekommer.

Jag vet också, eftersom jag känner mig själv ganska väl, att när vi börjar på stora projekt, typ renovering, då blir jag otålig utav bara fan och ger mig inte tid till annat än att jobba på med som för tillfället pågår. Då blir det ingen motion och så är det bara. Så vad det egentligen handlar om är att hitta en medelväg där man har kraft, vilja och resurser att genomföra både och.

För så långt är jag överens med mig själv att det ger mig en högre livskvaité när jag har kroppen i trim men att komma så långt att man prioriterar den framför allt annat – ja, det har jag nog lång väg kvar för att klara.

Nåväl, september är slut och jag har noga bokfört varje träningstillfälle. För framtida bruk så ska jag återkomma hit och jämföra. Kanske blir det lagom att göra ett bokslut varje månad vare sig det är bra eller dåligt?

Simmat har jag gjort 21 ggr som givit mig 2,8 mil i ben och armar. Det har tagit mig 10,9 timmar och 8,4 av dem har jag lyckats med bedriften att hålla mig inom rekommenderad puls (som i mitt fall är 110-130). Och inte att förakta så har jag förbrukat 4152 kalorier.

Gymet har jag besökt 12 ggr och här jag jag delat upp motion för sig och styrka för sig:

Motionsdelen har jag ägnat 20,6 timmar och av dessa har lyckats hålla mig inom rekommenderad puls 10.1 timmar samt förbrukat 6851 kalorier.

Styrkedelen har blivit 7.4 timmar totalt och här ska jag nog försöka öka på en del.

Jogging denna min nyupptäckta lycka över att klara av har inte bivit så mycket att skryta med ännu men kan kanske bli. På tre joggingturer har jag avverkat 1,5 mil och det har tagit mig 2,6 timmar varav 2,3 timmar av dem har hamnat inom rekommenderad puls samt förbrukat 1000 kalorier totalt.

Summa blir alltså 41,5 timmars träning varav 20,9 inom rekommenderad puls som i sin tur ger 12003 förbrukade kalorier.

För att ha verklig behållningen av glädjen behöver man någon att dela den med.

MARK TWAIN

PS. Nä, det blev ingen joggingtur på hemvägen i dag. Kände mig lite stel och vissen så nu vankas det god mat och därefter en god bok läsandes i sängen. DS

4 kommentarer tillBokslut september 2004

  • *Ler* Jag finner inga ord! Otroligt vad duktig du har varit! *Kram*

  • Britt-Marie> Tusen tack, det är ju alltid roligt att få höra. Men som sagt, tusan vete om det blir någon mer sådan månad…..;-)

  • Ja, man blir ju bara svettig genom att läsa allt…(;-)

  • Trueto> Åja, du och familjen har säkert kämpat på minst lika mycket med er flytt till nya fina huset! Det är ganska svettigt det ockdå. Dessutom har du hunnit med gymet. Så försök inte…..jag ligger nog i lä när det gäller dig. Roligt att läsa om flytt och hus och allt ni fixar och donar med. Tack för din kommentar – kul att du tog dig tid mitt i allt annat. Nu ska jag skticka till gymet 🙂