Har funderat…

JAG TÄNKER INTE FÖRNEKA att jag har det tufft med styrketräningen just nu och har så haft en tid tillbaka. Jag vill bara inte!

Fråga mig inte varför för så här har jag inte kännt sedan jag gick på helfart med Xtravaganza och fick sänka vikterna mellan varje träningspass. Det var ju i och för sig en naturligt förklaring – när man går på 500 kcal/dygn så måste det ju visa sig i slutändan på ork och vilja. Men nu??

Nåväl, nu är det bara så att det känns motigt och jag försöker hitta anledningar till att slippa varje gång det är dags. Det kanske går över – jag vet inte – men så här kan jag inte fortsätta. Att ständigt gå omkring med dåligt samvete är inte heller bra – i alla fall inte för mig!

Det innebär att jag har sysselsatt hjärnan med tankar och råd om hur jag ska gå vidare och faktiskt komma ur den här perioden. Det är ju inte så att jag inte behöver styrketräningen – tvärtom. Med stillasittande jobb bakom en dator dagarna i ända så??

Men för att överleva det här har jag bestämt mig för att för tillfället satsa helt och fulländat på konditionsträningen. Den behöver jag ju av flera anledningar som t ex analkande Göteborgsvarv i maj och Vasaloppet 9 mil på cykel i augusti.

Så…det får bli löpträning och spinningpass fram till dess att jag tagit mitt förnuft till fånga och börjar gilla styrketräning igen. Förhoppningsvis kommer det innan jag tynat bort helt och hållet i muskulaturen 😉

Det känns under alla omständigheter rimligt och bra att jag kommit fram till något. Nu ska jag bara göra något åt det förbannade samvetet som spökar i bakgrunden…

Fredag – det är en lycka att inte behöva tänka på ”klockfan” till morgonen! Jag hoppas dock att jag ändå vaknar i rimlig tid för jag gillar egentligen inte att sova bort dagen. Jag har inga stora planer för helgen med undantag för lite matlagning och så förstås alpspinning på söndag.

Jag hoppas det blir tid för att planera in påsken också för då kommer alla våra barn och fyrbeningar till Gråbo – vi längtar verkligen nu. Känns som om det vore en evighet sedan vi sågs sist och det är det väl om man betänker att det var i julas 😉

I dag har jag i alla fall införskaffat små presenter till ”mina” kompisar med fyra ben och tassar. Det skulle bli lite sura miner annars – i alla fall från Boris 😉

Men ambitionen är väl att tvåbeninarna också ska trivas när dom är här…

4 kommentarer tillHar funderat…

  • Man ska inte syssla med sånt som inte känns roligt, det slutar nog bara med att man lägger av helt och hållet. MEN har du funderat på – eller provat – body pump (skivstång i grupp) nån gång? Det är jobbigt så det räcker och blir över, men ändå vähäldigt roligt! 😀

  • Snurran> Ja, jag har provat alla pass vi har på vårt gym. Och kommit fram till att allt som kräver koordination är dessvärre inget för mig 😉

    Jag tror att lusten kommer tillbaka så småningom.

  • Det är väl klokt tänkt! Träning ska ju vara roligt och du bygger ju faktiskt styrka även under konditionsträningen. Ser också fram emot påsken! Kraaaam!

  • Steffanie> Tack Snurpan – du vet att dina ord väger tungt hos mig!

    Ja, tänk om det blir fint väder så vi kan mysa med goa promenader 😉

    Jag tror jag beställer fint väder nu direkt 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>