Ny vecka

SENA I STARTEN som vi var i morse gjorde att jag inte simmade utan satt i bastun och surade 😉 Woffe däremot hann simma! Ingen promenad blev det heller från simhallen – det fullkomligt vräkte ner regn så jag satte mig i varma bilen och blev framkörd.

På kafferasten i dag pumpade jag min duktige kollega på allt om pulsträning, max, vilo och procentuell. Jag hade nämligen på egen hand försökt räkna vad 65 % av min maxpuls skulle innebära för puls vid träning. Enligt den uträkning jag kom fram till så hade jag fått beställa fram ambulansen innan. Eller som en annan kollega sa:

– Varför inte likbilen 😉

Nåväl, det visade jag att jag hade lagt till vilopulsen en gång för mycket vid uträkningen så nu inser jag att jag faktiskt kan träna på 65 % av min maxpuls utan både ambulans och likbil.

Detta testade jag i dag på gymmet eftersom det var dags för ett motionspass. Tyvärr orkade jag bara springa i 25 minuter (3,2 km) men det kan ju bero på att jag blev så ivrig och höjde hastigheten till 7,0 km/timma. Resten av tiden, jag hade ställt in 90 minuter, gick jag raskt och sprang lite däremellan. Totalt kom jag 12,2 km med varierande hastighet och även lutning på löpbandet. När tiden var ute så satte jag igång ännu en 30-minutare med gång, snabb sådan. Anledningen till det var att jag inte vågade mig på crosstrainern i dag eftersom jag vaknade med en hiskelig värk i nacken som strålar upp mot halsen. När ”min” personlige tränare, Marie, gick förbi där jag stod nämnde jag detta för henne och hon berättade för mig att det beror på att jag slarvar med att stretcha…där satt den! Hon är så himla duktig och jag blir så inspirerad av henne. Det känns mysigt att gå ”mitt gym”!

Det blev alltså två timmar på löpbandet, med blandat spring och gång, och pulsklockan gav följande värden, se nedan. Tyvärr kan jag inte se maxpulsen i efterhand men jag tittade ju under tiden och var upp i 135 en lång stund under löpningstiden.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 716 varav 50 % fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 119.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma och 52 minuter.

TOTAL TID DAGENS PASS: 2 timmar inklusive uppvärmning 5 minuter utan pulsmätning.

Dagen steg är en riktig blåsning för när jag stod på löpbandet råkade jag titta till stegräknaren och insåg då att den inte hade räknat många steg alls i förhållande till hur länge jag sprungit. Den hade helt enkelt bäddat in sig i allt mitt sidofläsk och låg helt skyddad där! När jag rättade till den började den räkna igen och sedan höll jag kollen på läget. 15 716 steg blev det men i själva verket bore jag stått på minst 20 000.

Jag hade väl behövt alla steg i dag med tanke på gårdagens usla resultat…

Hör och häpna…jag avslutade med 25 minter stretch – kors i taket!

Och i dag är det 58 dagar kvar tills vi åker till Brasilien!

3 kommentarer tillNy vecka

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>