Baktajm

MAN TAGER VAD MAN HAVER sade Cajsa Wargh men det blir nog inte så bra om man ska baka just denna kaka. Såvida man inte har just detta hemma…

1_ingredienser.jpg

Man kokar ihop grädde, kaffe, kakao och lite socker…

2_rora.jpg 2_klartmrora.jpg

Under tiden det svalnar rör man ihop smör och socker poröst samt tillsätter äggen, ett i taget…

3_smorosocker.jpg 3_agg.jpg

Ja, sedan ner med smeten i en smord och bröad form och in i ugnen…

4_formen.jpg

Sedan återstår att krossa dajmen och att smälta den vita blockhchokladen tillsammans med en gnutta olja…

5_dajmkross.jpg 5_vitblock.jpg

När kakan fått svalna på altanen (vilket gick fort kan jag lova i den här kylan) så var det bara till att kleta på den vita blockchokladen och sedan överst garnera med den krossade dajmen.

6_kakaklar.jpg

Och efter det är det bara att börja om från början – om man ska baka två kakor vill säga och det ska jag ju.

Dagens stegeri slutar på 19 331 steg.

8 kommentarer tillBaktajm

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>