Min lediga dag

SOM INTE BLEV DET MINSTA LEDIG… Det började med att telefonen började ringa redan 08.00 i morse när jag hade placerat mig i strykrummet för att stryka alla gardiner och dukar som jag skulle byta.

Sedan var det fullt ös hela dagen – trodde ett tag att fan var lös och det var han nog också. När klockan passerat 15 och jag fortfarande inte gjorde så mycket mer än att ringa än hit och än dit så började jag ledsna. Ska det vara så förbannade svårt att få en ledig dag?! Måste allt hända just då? Det var likadant sist när vi tog en dag ledigt för att serva och ställa husvagnen på vinterförvaring…

Jag har i och för sig full förståelse för mina jobbkolleger – vad ska dom göra när det inte går att jobba? Men det är bara så himla typiskt för jag hade givetvis satt upp planer för dagen – konstigt vore det väl annars?

15.15 fick jag panik och kastade mig på cykeln för att få avreagera mig lite. Det var tyst en hel kvart sedan ringde telefon helvetet igen…

Som grädde på moset började det ösregna som sedan övergick i hagel som nästan slog hål i huvudet på mig. Nä, denna dagen var inte min – det hade jag i och för sig konstaterat redan innan men regn och hagel blev droppen. Nåväl, jag cyklade ”av mig” på en dryga 2-milsfärd och kom hem rejält blöt och frusen. Min tanke var att jag skulle cyklat till gymmet sedan för att köra styrka innan spinningen, den styrka soom inte blev av i går. Men jag lade ner det och inväntade bilen så det blev bara spinning dårå.

Mellan varven, eller rättare sagt telefonsamtalen så fick jag i alla fall hängt upp lite höst/vintergardiner. Först i kön stod allrummet…

1_allrumsbyte.jpg

Sedan blev det sovrummet…

2_sovrumsbyte.jpg

Och gästrummet…

3_gastrumsbyte.jpg

Även det pyttelilla köket har fått gardin och mattor bytta från sommar till höst/vinter…

4_koksbyte.jpg

Men det här är ju inte ens hälften av vad jag hade planerat hinna med i dag. Får se vad morgondagen har för katastrofer på jobbfronten i sitt sköte. Jag är ju ”ledig” även i morgon så…

Självklart känns det inte bra, inte tillfredsställande på något vis men vi får hoppas att fredagen och helgen gör att jag kan bli klar så jag får frid i sinnet.

Jag hade ju även tänkt att hinna med lite träning men det sket sig totalt. Några löppass och något stavgångspass – men vad är väl en bal på slottet?

I morgon har jag i alla fall planerat att hinna med en del här hemma och sedan styrka och ett kortare (45 minuter) spinningpass – men vi är inte där ännu 😉

Nu väntar jag bara på att tumlaren ska bli klar så jag kan väcka Müller som somnat på soffan och få honom i säng 😉 Sedan blir det en lååång stund på spikmattan 😉

4 kommentarer tillMin lediga dag

 • Pia

  Usch, vad du stressar!! Om man ska tipsa dig om att skita i gardinerna eller jobbet spelar nog ingen roll för du vill väl ändå göra/sköta båda 🙂

  Hoppas dock du fick en underbar stund på spikmattan innan du somnade!

  Ha en underbar helg!!!

  ;.) Pia

 • Pia> Ja,jag somnade … som vanligt på spikmattan 😉

  Jag hade gärna varit helledig från jobbet och det var väl tanken men så blev det massor av systemtekniska problem och då blir det som det blir när det inte blev som det skulle. I dag har jag haft det ”lite” bättre i alla fall. Gardinerna till vardagsrummet är klara och ska bara hängas upp 😉

  Ha en trevlig helg du också!

 • Ni har ett sånt fint hem! 🙂

 • Britt-Marie> Tack, det är ju inget man märker själv. Så tur att någon annan ser 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>