Mjörn runt 2008

OCH FAKTISKT MITT FÖRSTA fast det har funnits i åratal!… Men någon gång ska ju bli den första och i år blev det så. Vi har allt pratat om att delta men de flesta år innan, som vi inte kommit till skott, så har vi summerat just den dagen med ”Vilken tur att vi inte anmälde oss” eftersom det i stort sett alltid varit dåligt väder just denna dag.

Men i år hade vi upp detta på våra XV-träffar att det skulle vara en kul grej för oss XV:are att göra något sådant här tillsammans och så fick det också bli. Vår konsulent, som tyvärr blev sjuk i halsfluss och fick stanna i sängen i dag, Jonna, har anmält oss och fixat med allt. Vi behövde inte ens betala anmälningsavgiften för det står vårt gym för. Med risk för att vara tjatig så ångrar jag inte en minut att jag bytte gym för några år sedan 😉

Vi var rätt många ”intresserade” långt innan start men tyvärr blev det bara sex intressenter kvar så här precis innan start! Och i slutändan blev vi bara fyra men som jag tidigare nämnt blev våran Jonna sjuk i halsfluss och en av våra XV-vänner blev tyvärr tvungen att tillbringa natten innan på akuten med sin dotter och det får man ju godta som en väl så god anledning att inte orka ge sig på att cykla sex mil efter det. Det var i alla fall himla kul och jag hoppas vi kan göra fler saker ihop vi XV-are!

Jag hade dessutom den stora lyckan att få både sällskap och skjuts med min goda XV-kamrat T som kom och hämtade mig med bil och cykelhållare vid 08.30 i morse. Vad mer kan man begära?!

Precis när vi lämnade Gråbo som var visserligen var grått så började det regna! Nåja, sade vi båda, vi är ju som tur är inte gjorda av socker…

Starten var vid Nolhagaskolan i Alingsås där vi också hämtade ut våra nummerlappar och träffade resten av våra medcyklare.

T och F har har gått på pumpen 😉

1_fredrikotina.jpg

Nu står vi i startfållan…

2_vidstart.jpg

Det var en tuff bana med backar likt Hallandsåsen, som T intygade eftersom hon cyklat den, vilket var en stor överraskning för oss alla då den tidigare år gått längs E20. Men T och jag hängde ihop hela vägen medan F och F drog i väg som raketer 😉 Vi hade vädret med oss för efter en halvtimme slutade det att regna.

När vi nådde Stenkullen så stod T:s B och fotade oss när vi passerade hennes hemboning och strax därpå var det vätska, bulle och banan. Det satt som en smäck då kan jag lova efter alla ”hallandsåsar”.

Sedan bar det av mot Gråbo och Woffegubben, min käre, tog sig tid trots altanrivning, att bege sig ner till ”stora vägen” och fota entusiasterna T och Angela…

3_Woffesbild.jpg

Sedan bar det av mot Sjövik där nästa kontroll fanns och det ryktades redan innan att det skulle finnas kaffe! Så var det också. Kaffe och bulle och förstås vatten. Det smakade himmelskt för nu var vi rejält trötta både T och jag. Visserligen är sträckan mellan Gråbo och Sjövik backfri men en svag lutning uppåt räckte nu för att det skulle bildas en del mjölksyra i våra redan så trötta ben 😉 Det hjälpte inte ett dugg att ställa sig upp att cykla i hopp om att mjölksyran skulle rinna neråt – det gjorde den inte 😉

Jag kan redan här avslöja att det slank ner två koppar och två bullar för vi visste bägge att en mördarebacke återstod. Den mellan Brobacka och infarten mot Simmenäs!

När vi kom i mål fanns F och F kvar väntades, till bådas vår stora lycka. Det var kul och jag är åtmintone inte van vid det vid andra arrangemang jag gjort i grupp. Härligt grabbar!

Lite tekniksnack mellan T och F:arna…

3_tekniksnack.jpg

Och här har vi hela järngänget…

4_jarnganget.jpg

En fantastisk dag trots regn och backar. Det var så roligt att cykla med T även om hon nog fick ligga lite lågt för att jag skulle hinna med 😉 Förrestten så sprack solen upp och var med den sista milen – inte illa med den gråa morgon vi alla slog upp våra ljusblå till 😉

Mjörn Runt 20080907

Totaltid: 03.20.35

Maxpuls: 148

Medelpuls: 124

Inom pulszonen: 03.05.17

Under pulszonen: 00.10.54

Över pulszonen: 00.04.49

Distans: 61,7 km

Maxhastighet: 52,3 km/h

Medelhastighet: 18,4 km/h

Förbrukade kalorier: 1244

Max cadens: 108 rpm

Medel cadens: 62 rpm

Vid hemkomst så bar det av ut igen – på baksidan då förstås för altanrivning…

13 kommentarer tillMjörn runt 2008

 • Bim

  DU ÄR SÅ FANTASTISKT DUKTIG!!! 🙂

 • Ojojojoj, vad duktiga ni är! Om jag hågot ade gjort nliknande så hade jag nog varit tvungen att sjukskriva mig en vecka… Ha det gott!

 • Och bokstäverna skumpar omkring som OM jag hade cyklat hela dagen jag också..hoppas att du fattade ändå, annars får du höra av dig 😀 (jodå, jag ÄR spiknykter) 😉

 • Bim> Tack! Du är en sann vän som tycker så! *Kram*

 • Snurran! Det är väl så godkänt med attskumpa runt i nya bilen för att bokstäverna ska detsamma. Jag skulle aldrig, om så för en endaste sekund, tro att du skulle vara onykter 😉 Något år, vilket som helst kanske jag kan få dig och Bim hit för att cykla med? Det skulle vara en höjdpunkt. Plats för övernattning är inget problem och med din nya bil skumpar ni ner på några timmar 😉

  *Kram och grattis igen*

 • Marie

  Det är så tråkigt att inte vara med!!! Det får bli en runda till nästa år så att jag kan hänga med. Roligt att läsa hur ni hade det.

  Kanonbra jobbat!

 • Marie> Tack! Vi saknade dig jättemycket men vi får ta igen det nästa år 😉

 • GRATTIS till ett fantastiskt utfört lopp! Jag tänkte minsann på dig hela dagen igår, hoppas du kände det! 😉 Kramkram!

 • Steffanie> Klart jag kände det! Det hade aldrig gått utan dig! *Kram*

  Nästa år får du hänga på 😉

 • Jag är riktigt imponerad!! XV, står det för xtravaganza??!

  Duktig är du, det får jag säga… själv får man vara glad man orkar cykla ner till stan 😉

  Trevlig dag!!

 • Annika> Japp, det är Xtravaganza. Vi är ett gäng som fortsatte med det som kommer efter, dvs, Lifetime och träffas på gruppträffar 1/månad. Lite kul har vi då och då tillsammans med hälsokonsulenten utöver gruppträffarna. Vi ska t ex ha två matlagningstillfällen nu i höst och sedan brukar vi ha speciella gruppträningstillfällen där det bara är vi xv:are då. Bra att få testa på sådant som kanske inte skulle våga anmäla sig till annars 😉

  Tack för beröm! Jag är övertygad att du har bättre kondition är jag med en liten där hemma så det hade nog inte varit någon match för dig!

  Kram till dig oxå och önskan om en bra dag!

 • Med vår nya bil får vi ta loppet på sparkcyklar tror jag – den är nämligen väldigt liten ;-D Dessutom cyklar jag alldeles för lite för att kunna genomföra ett sånt lopp – på sin höjd brukar det bli sammanlagt högst en mil om året…

 • Snurran> Jag är inte det minsta orolig för dig. Du klara det mesta och Bim också. Jag har inte heller cyklat särskilt mycket eller långt detta år. I dag känns det som om sadeln fortfarande sitter kvar därbak 😉 Men nu kan det bara bli bättre! Och för att riktigt utmana ödet har bokat ett spinning pulspass i morgon 😉 *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>