Sen kväll och dagen som i dag är

Natal, Ponta Negra sen kväll fredag 29 december samt lördagen 30 december 2006.

EFTERSOM JAG FÅR SNYLTA MIG in på grannhotellets wireless för att det fortfarande inte funkar på vårt eget hotell så blir det en del sammanslagningar av dagarna 😉 Det är inte så himla kul att stå i loftgången utanför hotellägenheten och uppdatera…

Sent i går kväll tog vi oss en promenad upp till en marknad. Det är en ansträngning att gå, den saken är klar, för det går uppför som om vore vi boendes i en Favela. Men vi får hoppas att benen blir starka 😉

En dam satt och knyplade spets som sedan sys in i de kläder som säljs på marknaden. Lägg märke till den hemmagjorda knyppeldynan, en upp och nedvänd plastpall, en rulle fylld med bråte samt tråden. Vem behöver en knyppeldyna? jag bara undrar…

1_knyppling.jpg

Det är något visst med marknader…

2_natalmarknad.jpg

I morse låg jag länge och tvekade men till slut fick jag ändan ur sängen och tog mig en joggingtur på Ponta Negra-stranden. Jag sprang ungefär milen och höll på att svimma av värmen för jag kom mig inte för förrän närmare klockan sju. Pulsklockan vad med förstås…

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 563 varav 50 % fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 117.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 28 minnuter och 26 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma 33 minuter och 16 sekunder.

Det märks på medelpulsen att jag börjat vänja mig vid värmen 😉

Efter frukosten drog vi till stranden och det vore inte rättvist att påstå att vi inte har det bra. Joanna och Benny njuter i fulla drag…

3_saharbra.jpg

Vågorna är som vanligt förrädiska men härliga…

4_vagor.jpg

Jag har sagt det förr men det tål att upprepas! Stranden är härlig…

5_Pontanegrastranden06.jpg

Benny, Woffe och jag tog en promenad på stranden och orkar man bara gå tillräcklingt långt, cirka 3,5 km bort, där det inte finns särskilt mycket turister kan man se brassarna stå och fiska utmed stranden…

7_fiskare06.jpg

Med en viss risk för att vara tjatig så tycker jag att den är underbart att få se lite ”normalt” liv på stranden…

8_fiskareigen06.jpg

4 kommentarer tillSen kväll och dagen som i dag är

 • Allt ser så mysigt ut.

  Hur länge ska ni stanna i Natal? Och när kommer ni hem igen?

  Haha, ang. förra inlägget från dig… Ja, det var ju ett bra ”omklädningsrum” 🙂 *skrattar gott*

  Du förresten… tv-programmet som visas i morgon o på måndag kommer att ligga på webben 1 månad också…

  Kram

 • Petra> Vi stannar här i Natal i två veckor! Jag kommer att kika på nätet, tack för tipset.

 • Härlig strand. Jag kanske kan få namnet på guiden till min Rio-tur? Kan behöva hjälp genom/uppför favelorna.

 • coolamorsan> Vår guide i Rio heter Patricia Mendos och jobbar på tour Conductor, Logo de Machdo 11/1003. Hennea mobil når du på 55-21 9767 3860. Mycket duktig, generös och ambitiös. Pratar relativt bra svenska. Hon flyttade från Sverige när hon var 9 år med föräldrarna.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>