Julafton

Brasilen, Rio de Janeiro julafton 24 december 2006

EFTER FRUKOST GAV VI OSS iväg till hippiemarknaden. Där fanns, som på alla marknader massor. Både av mycket god kvalitet såsom träskulpturer för tusentals kronor till Jesusstatyer och t-tröjor för en liten penning. Vi köpte lite småkrafs men nöjet var att gå runt och titta och njuta av atmosfären…

1_marknad.jpg

Hör köpper Woffegubben ett par nya t-tröjor – dem går åt i värmen…

2_ttroja.jpg

Precis ovanför vårt hotell ligger en Favela, ett fattigområde men inte av den allra värsta sorten. Folket där lever i samförstånd med dem som har det bättre och stämningen är god. Med det menar jag att det finns det som kallas slumområden också som då är något helt annat.

Man blir imponerad över hur man kan bygga så här. Om jag hade varit lite modigare skulle jag gärna gått upp i kvarteret för att titta på närmare håll hur man lyckats bygga så här på höjden men det kanske är att utmana ödet…

3_favela.jpg

Vår lilla Anna var väldigt noga med att vi skulle ta med oss julklapparna från henne och Oskar så vi hade något att öppna på julafton. Jag undrade om vi inte kunde fira/öppna paketen innan avresa men se det var inte godkänt 😉 Så när vi kom hem från marknaden blev det en liten julafton här i Rio de Janeiro…

4_julafton.jpg

Och med spänning öppnas nu paketen…

5_woffeoppnar.jpg 5_gelaoppnar.jpg

Men titta så fint! Ett spel, Hang Man, och en pocketbokpärm lämpliga röfr resa bägge två 😉

6_finaresepresenter.jpg

TACK!!!

Tiden går så fort och vi har ännu inte skrivit ett enda vykort så det ska vi ägna oss nu…

2 kommentarer tillJulafton

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>