MIn lillebror fyller snart 40 och vi är inte hemma då så jag förbereder en liten överraskning från oss syskon…
Men maten lagar ju inte sig själv så det blir det att studera receptet som jag hämtat från Tasteline (har ingen länk här och nu)…
Och håll i er nu för här kommer Hokfilé med örttäcke:
Börjar med att skala potatis och morot som får koka tillsammans…
Hokfilén placeras i ugnsfast form som är smörjd med lite olivolja. På filén lägger jag en röra som består av finhackad persilja, riven västerbottenost (lagringstid 12 månader), äggulor, olivolja samt lite ströbröd.
Under tiden fisken är i ugnen och potatis med morot kokar gör jag såsen. Fiskbuljongtärningar och matlagningsgrädde får koka till sig…
Woffe har finhackat gräslök som tillsammans med fransk senap åker i och får koka ihop en litta stunn…
Och som om inte det var nog så åker han på det här med tomaterna i dag igen!
På både fisk och i sås har drällt över dessa kryddor som är sååå goda…
Nu är hokfilén klar…
Det var himelskt gott så det är absolut inte sista gången detta serveras i det Müllerska huset!
Och nu är det meningen att jag ska ställa mig för att anrätta en grönsakspaj! Phew…
Tack snälla du för att du även i dag delade med dig av din matlagning! Jag ser verkligen fram emot dina köksbilder. Kul att du gillade hokifilén. Att hoppas på bilder på grönsakspajen är väl att hoppas på för mycket… 😉
Bim> Ånä, jag h ar lärt mig vilka krav mina läsare ställer så nu kommer dom snart 😉
Ja, det hela ser ju onekligen ganska smarrigt ut..
Åh vad jag blev sugen på tomater nu! Längesedan…
Petra> Tomater är gott och nyttigt 😉
Ja, vi har stora krav! 😉