Att klippa av navelsträngen

PHEW, NU ÄR JAG I KAPP MED UPPDATERINGARNA och har hamnat på fredag, med andra ord den dag som i dag är. Det var utan tvekan tufft att stiga upp i morse men det gäller ju att hålla masken 😉 Jag hade ett MBL-möte på morgonen som jag ivrigt försökt få flyttat men utan att lyckas så det hade ju sett ut om jag inte hade infunnit mig 😉 Sedan projektmöte fram till lunch.

Resten av dagen kunde jag dock ägna mig åt ”ordinarie” arbete och vid 17-snåret var det dags för hemgång. Men det blev ingen raka vägen hem för jag var tvungen att köpa hem nya krukor till orchidéerna eftersom dessa varit slut en lång tid och de affärer jag brukar köpa dem i har slutat föra den sorten…

1_krukor.jpg

Det blev sex stycken för en mindre förmögnhet men jag har flera orchidéer som ännu inte fått ”egen” kruka så dem lär gå åt. I dag gällde det dock att klippa av navelsträngen på den ”bebis” jag fått av min tandläkare innan vi ger oss av för tre veckors semester…

2_minns.jpg

Den har nu stått och växt till sig i vitmossa sedan den 21 september. Nu ska jag alltså klippa av ”navelsträngen” och ge den ett eget liv i egen kruka så jag klär av den vitmossa, gasbindan och den skyddande plastpåsen och blottar dess nakenhet brutalt…

3_naken.jpg

Ja, här ligger nu den ”nakna” bebisen avklippt från all trygghet, redlighet och ära…

4_avklippt.jpg

Jag har dock lovar att den ska få stå jämte mor sin på samma fönsterbräda 😉

5_morodotter.jpg

För övrigt så är dagens steg inte heller mycket att skryta med – 5 586! Men vem är väl förvånad efter det liv och leverne som jag haft de senaste dagarna, vinkällare, pub och nattklubb!

15 kommentarer tillAtt klippa av navelsträngen

 • Bim

  Klarar sig dina blommor själv i tre veckor? Eller har du någon snäll som går hem till er och tar hand om dem?

 • Bim

  Förresten så saknar jag dig så fort du inte bloggar! 😉 Tre dagar är alldeles för länge! 😉 Kul att du la in så många fotografier nu också! *Kram*

 • Jag vet att jag sett en hel massa bilder på väldigt många fina orchidéer hos dig, så du måste ju veta hur man får dom att trivas, och då måste ju du vara rätt person att fråga 🙂 – Är orchidéer svåra att underhålla?

  Jag älskar verkligen orchidéer, men har aldrig vågat köpa några med tanke på hur det brukar gå för våra andra växter. Och så vet jag ju inte om katter gillar att knapra på orchidéer lika mycket som andra växter, för då är det ju definitivt ingen idé att köpa några…

 • Bim> Jag vattnar ju bara var tredje vecka (eller i bland blir det nog var fjärde när jag är lat) så det ska nog funka men däremot brukar vi ha någon som tittat till då och då under frånvaron. Tack Bim för dina ord om saknad! *Kram*

 • Aggeman> Vad himla kul att du hittat hit 😉 Så här är det med orchidéer, det är klart att det finns svårskötta dito men dom som jag har en hel drös av, Phalaenopsis, är den lättaste krukväxt du kan ha. En stänk vatten var tredje vecka och en genomdränkande dusch då och då. Jag brukar genomdränka mina cirka 3-4 gånger om året (när jag ändå måste ta bort dem från brädan för fönsterputsning) i duschen. Jag tycker absolut att du ska testa med en eller några. Det är svårt att säga om katten kommer att käka på den men det kan vara värt ett försök. När dom blommar så upplever man en njutning som knappast kan beskrivas. De blommar länge också. Jag har ett par exemplar som blommat oavbrutet i snart 4 år. Det enda som krävs är en relativt ljus plats men jag har en hel drös placerade ganska mörkt och det funkar det också. Hör gärna av dig om det blir av det skulle vara roligt att få veta så jag kan följa dig. Jag kan redan nu föreställa mig vilken fin tavla du skulle kunna måla om du tog din orchidée som motiv. Lycka till!

 • Bim

  Du skriver alltid så lyriskt om dina blommor! 🙂

 • Bim> Blommor har alltid varit viktigt i mitt liv. Men dom är Lyriska och Magiska 😉

 • Bim

  Jag hade otroligt mycket blommor hemma förut. Och nu har jag inga alls… Men vem vet, jag kanske börjar med blommor igen så småningom. 😉

 • ”Hittat hit” har jag gjort för länge sen, men jag är ju tyvärr otroligt dålig på att skriva kommentarer hos alla som jag läser.

  Nu blir jag faktiskt riktigt sugen på att köpa ett par orchidéer och testa. Vi har ju ett stort vardagsrumsfönster där de skulle göra sig riktigt bra. Och där är vi ju oftast och kan då se om katterna verkar intresserade 🙂

  Jag tänkte faktiskt häromdagen på att det vore roligt att måla en orchidée. Hittills har jag ju bara fotograferat en, som här http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/24868.htm?set=lp

  Jag lovar att rapportera om det blir något av det 🙂

 • Bim

  (Om du undrar varför jag inte uppdaterar i kväll, så är det för att blogg.se inte funkar…) 🙁

 • Aggeman> Woow! Vilket foto! Du är ju inte bara konstnär när det gäller akvarell utan även när det gäller att ta kort. Jag är en glad amatör på den fronten och i april tog jag närbilder på mina då blommande orchidér http://www.muller.se/angela/archives/2006/04/lngt_daer_inne.html

  Men som sagt din fotomästarklass lär jag nog inte komma upp i. Jag har visserligen investerat i en ny kamenra nu, Olympus u1000 så det kanske kan hjälpa upp det hela lite. Ska bli jättekul att få vara med ”din/a” orchisar.

 • Bim> Jo, jag undrade faktiskt eftersom jag såg det tidigare inlägget.

 • Bim

  Men i dag har det funkat bra! 🙂

 • Bim> På tiden, eller hur 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>