Redan tisdag?

DET VAR SEGT I MORSE IGEN! Förmodar att det har med mörker och hösttrötthet att göra. Det får mig att osökt längta till ljusare tider 😉

Jag vet inte om jag ordat så mycket om att vi, på vårt jobb, har startat en friskvårdsförening. Nåväl, jag tycker det är alldeles utomordentligt bra och jag jagar nya medlemmar varje dag 😉 Jag sitter med i styrelsen och är ansvarig för gångsektionen.

I morgon ska jag få med mig mängder (hoppas jag i alla fall) av kolleger ut på en lunchpromenad. Jag har i dag ”provgått” en sträcka på 2,8 km som man gott och väl hinner på 30-40 minuter om man går i promenadtakt. Friskvårdsföreningen har en egen blogg där vi sektionsansvariga och styrelsen berättar för medlemmarna vad som är på gång. Vi ska ha en egen klassiker och jag tycker nog att det är lite spännande. I klassikern finns det 6 grenar, skidåkning – löpning – vandring – stavgång – simning samt cykling. För att klara klassikern måste man vara med i 4 av grenarna som man förstås väljer ut själv. Jag kommer nog att återkomma till detta då det ligger mig varmt om hjärtat att få med mina kolleger in på en sundare bana genom att röra på sig lite mer 😉

Och apråpå (stavas det så?) det så var jag på gymmet som vanligt i kväll. Det var motionspass i dag och jag sprang 1 mil och 800 meter på löpbandet under 1 timma och 30 minuter. Pulsklockan var förstås påslagen:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 626 varav 45 % fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 125.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 26 minuter och 13 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 30 minuter och 1 sekund…

Dagens stegeri är helt OK – 19 963!

6 kommentarer tillRedan tisdag?

 • Bim

  Vad bra det låter med en egen Friskvårdsförening på jobbet! Och du ska ha en ros för att du engagerar dig för att få igång andra! *Kram*

 • Snurran

  Mmm, på VÅRAT jobb skulle inte föreningen bli så stor…två medlemmar, typ…! *kram*

 • Bim o Snurran> Det är faktiskt ganska kul och det kan bli fler än man tror. Vi är uppe i ett hundratal medlemmar nu – visserligen har jag knivhotat några men ändå 😉

 • Bim

  Håller med Snurran! Det skulle nog bara bli hon och jag! Det är tabu att prata om motion, viktnedgång, dieter, och annat ”nyttigt” hos oss. Tyvärr.

 • Bim> Phew, vad tråkigt! Kan du ordna en praktikplats till mig hos er så kan jag komma och få lite fart på dem 😉

  Jag kan visserligen inte laga mat något vidare men jag kan hjälpa dig skala morötterna ;-))

 • Bim

  Hahaha! Ja, du är mycket välkommen att stå och skala morötter och´prata skit med mig på morgnarna! 😉 Jag kan inte heller laga mat något vidare! 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>