Så var fötterna på väg igen

Reste i dag vidare till världsmetropolen Växjö för dagarna två med konferens.

Vi startade med lite förberedelser på Smålands-Posten i dag och på kvällen var vi inbjudna att med buss och tilltugg samt gott att dricka för avfärd till Kosta glasbruk.

Det var spännande – har faktiskt aldrig besökt denna klenod! Vi fick se deras utställning och man blev ju helt betagen av alla vackar skapelser i glas som kunde beskådas.

Sedan blev det Hyttsill. Sill med bakad potatis, mums, snaps och öl därtill. En ”riktig” luffare som sjöng och speloade gitarr under tiden vi åt. Ostkaka till efterrätt.

Det berättades av vår guide att förr i tiden samlades glasbrukets personal på glasbruket på kvällarna för där var varmt och gott. Man åt och drack och det var alltid någon luffare som kom förbi och stod för underhållningen.

Efter maten fick vi se hur glasblåsaren jobbar. Han gjorde ett stort fat i flera härliga färger och det var fascinerande att se hur han jobbade med glaset. Nu kan jag förstå att det är så dyrt. En mycket trevlig kväll!

Kvällen avslutades sedan på en pub i närheten av hotellet och det är redan i morgon egentligen så nu är det sängen som gäller för det blir tidigt upp och jobb hela dagen med konferensen om bara några futtiga timmar.

2 kommentarer tillSå var fötterna på väg igen