Livet är skört

VI BÖRJADE DAGEN MED ETT besök på banken. Egentligen en fortsättning på vårt förra besök eftersom vi kom in på det här med pension… Alla borde gå till sin bank och få uträknat vad man får att leva för när man går i pension. Varning utfärdas! Nej, så allvarligt är det inte men är man som jag helt novis när det gäller saker som dessa så kan det åtminstone ge en viss klarhet och kanske möjligheter att rätta till slutresultatet.

För vår del slutade det med att vi höjde Woffes privata penisonsförsäkring några hundralappar varje månad och min med mindre eftersom jag har ytterligare en privat pensionsförsäkring där jag jag betalar en mindre förmögenhet varje månad. Men jag höjde i alla fall så pass att det täcker administrationskostnaderna så det inte behöver säljas andelar för att dessa ska betalas. Detta har jag inte fattat förränn nu och vi har ju haft dessa bägge pensionsförsäkringar i många år. Men det är bara att erkänna, jag har noll koll och det värsta är att jag betvivlar att jag någonsin kommer att få så mycket mer kunskap. Vi bytte en av våra respektive fonder också. Ja, jisses vilka krav det ställs på oss ”vanliga” medborgare.

På eftermiddagen var jag på begravning av vår högt aktade ordförande i Ledarklubben. Att livet ska vara så skört har jag svårt att acceptera. Bara 59 år gammal lämnar han anhöriga och oss andra i Ledarklubben. Jag vet inte hur jag ska kunna gå vidare med mitt fackliga arbete utan stödet från honom…

5 kommentarer tillLivet är skört

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>