Över åttatusen steg till ingen nytta ;-O

I DAG FORTSATTE DRAMAT (i 365 akter) OM PLATT ELLER TJOCK-TV. Ja, egentligen hade jag som vanligt tänkt mig ett motionspass på gymmet men jag sov illa hela natten och har en helvetes värk i läppen. Jodå, det kan man ha! Tydligen!

Saken är den att jag i veckan fick en riktigt präktig finne på höger sida på hakan, precis under läppen. När man får ungdomsfinnar i min ålder bör man inte klaga! Men det visade sig snart att det var ingen vanlig ungdomsfinne utan när den var präktigt varfylld vandrade det upp i läppen som blev svullen och eländig. Halv läpp som är präktigt svullen är en ingen god syn. Nåväl, redan i går morse vaknade jag innan klockan skrällde av att det molvärkte och tänkte först att jag kanske borde skita i gymmet men sedan tog fan tag i mig så det blev gym i alla fall. I natt då har jag vaknat flera gånger och sovit illa pga min svullna halva läpp. Så när jag gav upp i morse så tog förnuftet över och sade mig att det vore nog lämpligt att hoppa över gymmet i dag, framför allt som jag hade tänkt att bara köra motion. Jag har aldrig varit med om detta förut men misstänker att det finns en infektion i kroppen, kanske som en förkylning eller så. Jag blir aldrig förkyld i ordets rätta bemärkelse men jag förmodar att det kan visa sig på annat sätt än rinnande näsa och igentäppta ögon?!

Dagen har i stället ägnats åt möbler och platt-TV. Jag har på skarpen sagt att jag inte lägger en förmögenhet på en TV som jag tittar på ett fåtal timmar om året. Woffegubben tycker givetvis något helt annat ;-). Nåväl, det hela började egentligen med att Woffe ville byta den möbel vi har TV:n i, en hyllserie som inte bara härbärgerar TV:n utan alla finglas, video- och DVD-filmer, skålar och en och annan prydnadssak och att inte förglömma alla andra burkar såsom satelitmottagare, DVD samt bioljud, digitalbox, video… Man blir ju matt bara av att räkna upp alla burkar.

Eftersom Woffe, likt alla andra prylgubbar, hade en plan på hur vi skulle lösa detta genom att köpa en ny möbel för TV:n så drog vi iväg för att sondera terrängen igen (vi var ute en snabbis förra helgen). Det visade sig dock, som av en tillfällighet, att tyvärr fick inte tjock-TV:n plats i den nya hyllan.

Och som om inte det var nog så satte hela den här karusellen igång min hjärna också! Jag kände mig ganska redo att ”släppa till” för den nya möbeln och en platt-TV under förutsättning att det var rimliga pengar vi pratade om. Då hade jag tänkt att i samma veva ta den gamla (så gammal är den faktiskt inte – 2-3 år kanske) hyllan och ställa ut den i allrummet plus att vi då skulle ta ett samlat grepp och köpa nya möbler till detta. Dem vi har i dag är inte köpta till den här huset och då kan ju vem som helst räkna ut hur gamla de är eftersom vi bott här i 17 år… Dom passade och var också köpta för det förra huset vi hade men hit fick dom bara hänga på om man säger så.

Jag, eller förresten vi båda, vill ha ett jättebord och bekväma stolar så att man kan sitta kvar även efter man ätit klart. Kanske rent av sitta kvar för att se ett eller annat TV-program (för tjock-TV:n kunde ju få bo här sedan). Men då blev det helt plöstsligt svårt. Och inte kunde Woffe nöja sig med en platt-TV för rimliga pengar, inte rimliga i mina ögon i alla fall.

Vi har säkert varit i minst 6 möbelaffärer och i en TV-affär då förstås. Tyvärr måste det dessutom stå Philips på plattvarianten (enligt gissa vem?) och det ju gör ju förmodligen inte saken billigare.

Till slut åkte vi hem, precis innan vi hann dö den beryktade svältdöden, helt tomhänta och hela härligheten kvar att lösa. Enda fördelen jag ser med detta rännande skulle i så fal vara de 8 6289 steg som gått åt!

3 kommentarer tillÖver åttatusen steg till ingen nytta ;-O

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>