Inre harmoni…

VI HADE LEONTÅRTA med oss till jobbet i dag för att fira den lille prinsens födelse och framför allt för för det stöd och engagemang vår arbetskamrater givit oss under resan. En tårta till min avdelning och en tårta till Woffegubbens 😉
Det var utan tvekan uppskattat så det kändes på något sätt som om jag efter det kunde varva ner lite. Insåg i kväll när vi kom hem att jag gått för högvarv i flera dagar nu med väntan på Leons födelse och sedan glädjen över att han kom så fint och därtill tårtbaket 😉

Det har varit värt varje sekund av vaken tid – vilket blivit ganska mycket eftersom jag inte kunnat varva ner – och nu i kväll kände jag att jag inte skulle göra något annat än att slappa.
Det har jag gjort genom att titta på Sopranos – ja, jag vet att jag ligger år efter men jag upptäckte av händelse när jag ramlade in i en repris att det var en serie som tilltalade mig. Så min avkoppling bestod av Sopranos och Woffegubbens av golvbygge 😉

Vi, läs Woffe, ska bygga ett ”däck” av altangolv utanför och runt altanen och det är alltså det som påbörjas. I går när vi kom hem från jobbet hade alla brädor eller virke eller hur man nu uttrycker saken levererats till vår garageinfart från vår lokala snickarfirma. Så Woffe slet med fyra meter långa brädor och jag satt helt stilla i vardagsrummet och kikade på säsong två av Sopranos…

Men det hindrade mig inte från att ”stjäla” ännu en bild av mästerfotograferna Steffanie och Peter på vårt ljuvliga lilla barnbarn…


Bild stulen från Peter Esse

Läcker eller hur?

Min inre harmoni beror förstås också på vetskapen att vi snart ska få träffa detta lilla underverk. På söndag drar vi med ilfart ner till Malmö och jag kan lova att det blir en dag att minnas för resten av livet 😉 Det första mötet ”in real”. Men jag är så tacksam för dagens teknik – vi har ju fått ”vara med” med bilder och filmer redan några minuter efter födelsen. Det är lite skillnad mot när våra små liv föddes… Då skulle filmrullen lämnas in med fem arbetsdagar för framkallning, sedan skulle man skicka i väg kort till avlägsna intressenter med post – ett under om det kom fram innan det var dags för konfirmation 😉

Och till de nyblivna ömma föräldraparet har vi fått hundratals lyckönskningar och grattis från vår arbetskamrater att ta med till Malmö på söndag. Dom, arbetskamraterna, har varit ett gott stöd under den här processen och man förundras över hur engagerade och tröstande dom varit! Men det här med att föda ett nytt litet liv jordelivet engagerar – det har jag förstått nu 😉

I morgon ska jag skärpa till mig lite och låta Sopranos vara – i alla fall till kvällningen 😉 Jag ska ge mig på att baka lite kaffebröd till de nyblivna föräldrarna eftersom jag vet att det blir en strid ström av besökare till dem de närmaste dagarna. Då inbillar jag mig att det kan vara bra att ha lite i frysen att ha till kaffet. Lite middagsmat till söndagen tänker jag också fixa och så förstås ännu en Leontårta 😉

4 kommentarer tillInre harmoni…

  • Chris

    Gud vad jag tjatade om Sopranos förra året, såg alla sex säsonger i rad, gjorde inget annat på en vecka! Trodde JAG var sist i världen på att hitta denna fantastiska serie.

    Jag blir så glad över att höra om er nya lycka! Det är märkligt men nu börjar livet igen 🙂

  • Chris> Nej, du var uppenbarligen inte sist – det är jag 😉 Men som du vet är jag i själva verket ingen TV-tittare så då blir det ju så här 😉
    Tack, det känns näst intill otroligt att vi skulle få uppleva detta men undrens tid är tydligen inte förbi 😉 Ja, detta är Livets Efterrätt har jag börjat förstå 😉

  • Vilken helt underbar bild på Leon! <3

  • Britt-Marie> Ja, den är verkligen läcker!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>