Det var nära ögat

ATT JAG HADE ANMÄLT Lerums kommun till Allmäna Reklamationsnämnden för sen ankomst! Men i dag fick även jag beviset. Annars hade jag skickat iväg anmälan bums vid hemkomst. Nu har snart alla mina cyberkompisar, bland annat Bim, stolt visat upp sina. De första två hittade jag på cykelbanan i Stenkullen…

1_tussilagoapril.jpg

Och den här ljuvliga ”fyrklövern” hittade jag på väg hem från gymmet på samma cykelbana men i Gråbo…

2_fyrklover.jpg

Jag trodde det skulle regna i dag, för det hörde jag nämligen ryktas, men så var inte fallet när jag steg upp. Så istället för att ta bilen till gymmet tog jag cykeln och det var ju en himla tur det för annars jag ju missat ”puss-i-lagån” som min blivande favoritvetrinär trodde att Tussilagon hette när hon var en liten knodd.

På vägen hem tog jag en liten extratur bort till min före detta arbetskamrats nyhusbygge. Om jag förstått saken rätt är det inflyttning i maj och när jag var förbi sist höll man på att lägga takpannorna…

3_Rhodesfram.jpg 3_rhodesbak.jpg

Cykelturen till gymmet gav följande:

EFFEKTIV CYKELTID: 37 minuter och 48 sekunder.

MEDELHASTIGHET: 17,2 km.

MAXHASTIGHET: 27,5 km.

DISTANS DAGENS TUR: 1 mil och 800 meter.

Pulsklockan var påslagen men jag måste nu konstatera att hjärtat är starkare än benen vilket i och för sig är gott men det innebär att det är näst intill omöjligt att få upp någon hög puls.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 102 varav 60% fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 101.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 7 minuter.

TOTAL TID DAGENS PASS: 39 minuter och 6 sekunder.

Ja, sedan blev det 20 minuter uppvärmning på löpbandet och 70 minuter styrketräning. Jag hoppade över all slags motion eftersom jag tog mig friheten att anse att det fick räcka med cykeltur dit och hem.

På hemvägen blev sträckan lite längre eftersom jag spanade in nybygget.

EFFEKTIV CYKELTID: 49 minuter och 4 sekunder.

MEDELHASTIGHET: 15,7 km.

MAXHASTIGHET: 34,5 km.

DISTANS DAGENS TUR: 1 mil, 2 km och 950 meter.

Pulsklockan:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 144 varav 60% fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 98.

INOM REKOMMENDERAD ZON:4 miuter och 42 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 56 minuter och 45 sekunder.

Och jag kan meddela att dom futtiga kalorierna som gick åt på cykelturerna för länge sedan är förbrukade med råge för väl hemkommen blev det påskbuffe…

9 kommentarer tillDet var nära ögat

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>