Varje morgon

NÄR JAG GÅR FRÅN SIMHALLEN till jobbet träffar jag en dam med en liten ”Lassiehund”. Som vanligt kan jag inte säga hundens ras men den ser ut som Lassie fast i en krympt version. Jag är inget vidare på hundar om det inte gäller att gilla dem förstås.

Hundägarinnan är en mycket proper dam, alltid väklädd och för det mesta högklackat och alltid välansad (kan man säga så om damer?). Hon går väldigt vacker också – precis så som jag föreställer mig en proper dam ska göra.

Det märkliga är att också HUNDEN ser proper och välansad ut. Pälsen, som ju faktiskt är både riklig och yvig har aldrig ett hårstrå som ligger fel. Jag tror minsann att damen kammar hunden varje morgon. Den glänser som om den vore nychamponerad jämnt.

Nåja, det ger mig en del glädje av att möta detta par varje morgon och jag går ofta där och funderar och fantiserar och ser framför mig hur dessa bägge står framför garderoben varje morgon och noga planerar vad som är lämplig klädsel för dagen. Det händer att hon har jeans men även då stämmer allt perfekt och hon ser välklädd ut. Minsann trippar dom fram också med en stil som måste beskrivas som högst kvinnlig. Jag var alltså övertygad om att den lille vovven var en tik – ända till i dag då jag såg honom lyfta på benet och kissa.

Men herregud! Hela dagen har jag gått och tänkt på att detta kan inte stämma. Hur kan hunden vara en HAN?

Jag gissar att promenaden leder fram till ett hunddagis och att Matte därifrån sedan går till sitt jobb – men det kan ju vara helt fel det också 😉

2 kommentarer tillVarje morgon

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>