Vardagsdramatik

I GÅR HADE JAG BESTÄMT att stavgå på hemvägen, de sista 13 km, och när jag hade klätt om till lämplig klädsel för denna aktivitet och kommer ut från jobbet så STÖRTREGNADE det! Vän av ordning undrar nu om jag aldrig tittar ut och i så fall kunnat upptäcka detta innan jag gjorde mig besväret att klä om till, för ändamålet, lämplig klädsel?!

Nä, det är just det. Mitt rum på jobbet ligger in mot en ljusgård så jag ser inte vad det är för väder om jag inte gör mig omaket att gå till någon annan plats i huset där man ser dagens ljus.

Jag blev i alla fall märkbart grinig. Det var inte tal om att gå ändå för himlens portar stod fullkomligt på vid gavel! Så jag åkte med färdtjänsten, läs Woffegubben, hem och satt mig att sura framför dumburken. Intet ont utan det för något gott med sig. Jag fick alltså tiden att se de sista två avsnitten av Krönikan som vi spelat in på grund av just tidsbrist. Krönikan gjorde mig på något bättre humör.

När jag sedan skulle hoppa i bingen för lite välförtjänt (nåja) sömn så stod jag säkert och fepplade 1 timma med linserna som skulle ut. Ja, jag fick ut dem men bara 1 och 1/2 lins. Det var som det brukar ett evigt slit och till slut lyckades jag få tag i den ena linsen men upptäckte genast att det bara var en halv. Andra halvan satt kvar i vänsterögat och den satt! Jag kämpade på ytterligare 1 timma tror jag men utan att lyckas. Så jag fick ge upp och lägga mig för natten (jodå, det hade hunnit bli natt och lite till) med halva linsen kvar. Jag tänkte i min enfald att den kanske åker ut under natten så jag till morgonen bara kan ta tag i den med ett enkelt handrepp. Icke sa Nicke. Den satt som berget.

Jag bad Woffe om hjälp på morgonkvisten men inte han heller kunde se den halva linsen. Jag fegade ur rejält och satte in månadslinserna. Så nu hade jag med andra ord två linser av kvalisort månad samt en halv lins av kvalisort daglins. Jag berättade om dramatiken för några arbetskamrater som förfärat uppmanade mig att ge mig av till min optiker och be honom ta ur halvan.

Njae, det verkade lite pinsamt att gå till optikern och berätta så jag kämpade på med skav i vänsterögat i stort sett hela dagen. Med jämna mellanrum försökte jag få ur den utan tillstymmelse till någon framgång. Till sist, strax efter 15.00, så gav jag upp och gick i väg. Jag hade tur för min optiker var ledig just då och han fixade ut halvan.

Men jag tänker inte ge upp riktigt ännu. Jag måtte väl för tusan kunna öva in ett acceptabelt sätt att få ut fanskapen på kvällen! I dag tog jag som sagt var månadslinser så i kväll var det inga problem. Får se hur tuff jag är till morgonen 😉

Så var det då stegeriet från gårdagen som var lika illa som linseriet…8 339 men i dag blev det något bättre 13 991 men då har jag ju också sprungit gatlopp på staden eftersom Woffe fick jobba över i tre timmar och jag inte hade lust att sitta kvar på jobbet.

2 kommentarer tillVardagsdramatik

  • Stackarn! Halva inne och så åker du till Sthlm??! Jag förstår att du tycker om mig, men inte så mycket?! 😉 Hihi.

    Tråkigt att du är i Sthlm då, hade varit kul att träffas. Vi får stämma av bättre nästa gång. =)

    Kram

  • Gurregurr> Inga problem Gurra, jag kommer nästa vecka oxå. Åker härifrån på onsdagkväll och ska på bloggträff på lördag 8/10…häng på vet jag! Hade varit himla kul!

    Anledningen att vi åker denna helg är att Lilla Mönsterbarnet med familj ska flytta till ny lägenhet så det blir arbetsläger för vår del. Hör av dig så får du mer detlajer om bloggträffen. *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>