Fyller man år så gör man

EFTERSOM Stora Mönsterbarnet hade sin 32:a fördelsedag i tisdags och vi inte träffas (trodde jag) förrän nästa helg så har jag i dag förberett önskad middag och tårta. Som alla andra barn, stora eller små, får givetvis barnet i fråga önska sig middagen och tårtan.

När jag sålunda ställde frågan i veckan kom svaret blixtsnabbt – Bröllopstårta. Jamen middagen då? Jag ingrep lite här och föreslog en köttfärspaj vilket godtogs.

Ja, så igår var vi och inhandlade ingridienser till köttfärspaj och en dito vegetarisk eftersom jag, Lilla Mönsterbarnet och Oskar inte äter kött. När jag ändå var i farten så gjorde jag två pajer till, en med fetaost och en till med fetaost men lite andra ingidienser än den första fetaostpajen…

Precis när sista pajen står i ungnen så ringer huvudpersonen i fråga och säger att hon tyvärr kommer att vara i Göteborg när vi är i Stockholm!?

I och för sig hade barnet i fråga visserligen förvarnat att det kunde bli så men när jag inget hört innan i dag så trodde jag inte att det skulle bli så.

Ja, dessa ungar 😉

Å ena sidan ska hon bo i föräldrahemmet (när hon är i Göteborg) så hon får väl äta sin födelsedagspaj i alla fall men då ensam. Då vi får väl ta tårtan en annan gång…

Å andra sidan åker vi till Stockholm nästa helg av helt andra orsaker då vi ska hjälpa Lilla Mönsterbarnet och Oskar att flytta till en ny lägenhet så resten av pajerna kommer att gå åt ändå. Kanske bakar jag trots allt tårtan för det finns ju anledning att fira nya lägenheten 😉

Woffegubben jobbar i dag eftersom han ska vara ledig nästa lördag när han egentligen skulle jobbat (krångligt det här) så jag har alltså spenderat dagen vid spisen och jobbat jag med. Nu ska jag gå ut och sätta ner lite vårlökar på baksidan så jag har något att se framemot tills våren kommer. För det gör den väl – förr eller senare??

4 kommentarer tillFyller man år så gör man

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>