Dagen som sådan

KAN MAN VERKLIGEN INTE KLAGA PÅ, ljuvligt väder och massor att göra som vanligt. Jag lyckades komma över två biljetter till husvagnsmässan på Elmia, Jönköping, men inte hade vi kunnat ge oss av i det fina vädret för att traska inomhus. Lika bra var nog det för det brukar bli dyrt…förra gången gick det på 140 000 😉 Då köpte vi oss en ny husvagn. Som vi inte varit ute en enda gång med denna sommar! Skandal egentligen. Men vi har i alla fall betalat en förmögenhet i parkeringsplats för den eftersom vi inte vill ha den hemma mellan varven. Vi har en uppställnignsplats för sommarbruk och en inomhusplats för vintern. Snart är det dags att ställa in igen…

Men vi får väl ta igen det nästa sommar!

Vad har vi då gjort denna dag för att få tiden att gå?! Det började med att jag tog ännu en giftomgång med mina orchidéer som drabbats av sköldlöss. Den första omgången med köpt gift på sprayflaska kunde lika gärna kvittat. Dyrt men inte det minsta till nytta. Nu har jag gett mig in på en helt annan giftbana med starka saker som Pyrex. Testade först förra helgen med ett mindre antal från kök och allrum, nio till antalet. Dom har överlevt och visar inga dödstecken och heller inga tecken på fler löss så i går kväll och i morse tog jag mig an resten från övriga delar av huset.

När jag hängde tvätt visslade Woffegubben på mig från förrådstaket och påstod att jag gärna fick hjälpa honom att tjära taket om jag inte hade något annat för mig. Det hade jag inte så Tjära Nå’n då…

!_tjaranan.jpg

Efter avslutat verk utlovades ”Glada Koppen” (kaffe med vispad varm mjölk samt en skvätt wiskey) vilken vi avnjöt på ljugarbänken. Det var minsann inte i går vi satt där och ljög tillsammans…

2_ljugarbank.jpg

Jo, det är faktiskt inte bara vi som håller på och håller på. Grannen rakt över gatan bytte ut sin ytterdörr och grannarna efter oss kämpar på med sin stenläggning samt att grannen snett över rensade i stuprännorna. Det förpliktigar att bo i detta kvarter 😉

Grässmattan på framisdan klippte jag med handjagaren eftersom maskinklipparen fortfarande är halt då ett hjul ramlade av i förra veckan. Herrn i huset lovade att fixa den (igen)…

3_klipp.jpg

Så baksidan av huset blev alltså maskinklippt. Och hjulet sitter fortfarande kvar! Jag sådde ånyo i alla kala fläckar för andra gången, dom förbaskade flygfäna käkar upp mina gräsfrön. I dag har jag varit så djävlulskt elak så jag här dolt fröna med ett tunt lager jord vilket jag borde ha gjort första gången men var för lat.

Ja, vad finns att tillägga från denna dag mer än att det blev lite middag åt herrskapet sent omsider. Grillad kycklingfilé med ungstekta potatisklyftor med sesamfrön och sallad samt lite kall olivsås. Inte helt fel efter en dags slit 😉

Jo, så var det förstås dagen stegeri som inte kommer upp i någon skrytbar mänd i dag heller…4 122.

Jo, sedan har jag beställt tågbiljetter till Den Kungliga Huvudstaden med avresa 5/10 och hemresa 11/10. Då ska jag uppfylla ett gammalt löfte nämligen att tillbringa tid med Lilla Mönsterbarnet, Oskar samt Boris och Ila – det ska bli mysigt. Det blir en bkoggträff oxå 8/10 vilket jag ser mycket fram emot.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>