Trädgårdsdax

DET HINNER HÄNDA EN DEL i trädgården så här års så det vill till att vara närvarande för att inte missa för mycket.

Jag har flera Deutzior och den här blommar för första gången så det är inte så rikligt med blommor ännu – dock några.

1_Deutzia.jpg

Klätterhortensian blir finare för vart år som går.

2_klatterhortensia.jpg

Å andra små skönheter…

3_blommandebuske.jpg

Min Klenatis som växer på Rönnstammen har nu fått sin första blomma utslagen.

4_forstaklematisen.jpg

Paradisbusken vill sig inte riktigt i år men en och annan liten blomma finns det.

5_paradisbuske.jpg

En annan Klematis som klättrar uppför Mandelblomsstammen har nu tre utslagna ljuvligt blå blommor.

6_tvatill.jpg

Dom här lökväxterna är nastan ”fulsnygga”…

7_kantblomma.jpg

Violrutan har tagit sig riktigt bra i ”häckrabatten”…

8_violruta.jpg

Halvskugga…

9_halvskugga.jpg

Rabatten mot parkeringen…

10_platsrabatt.jpg

Vy från ingången…

11_trappvy.jpg

Krolliljorna är nära nu…

12_krollilja.jpg

Perukbusken som för en evig kamp varje vinter för att överleva har klarat sig ännu ett år…

13_perukbuske.jpg

En något äldre och mer etablerad Deutzia som blommar lite rikligare än den förra…

14_dutziaigen.jpg

Den lilla gulbladiga spirean blommar med oansenliga små vita blommor men man har den för bladens skull så…

15_gulbladigspirea.jpg

Min Kastanj, som jag faktiskt drivit upp själv, mår nog inget vidare. Nu har ytterligare en gren ramlat av och det är den tredje i år…

16_gren.jpg

Det går att dölja ”fula hörnen” åtminstone sommartid 😉

17_horna.jpg

Detta är vad vi ser när vi tittar ut mot baksidan av huset…

18_baksidesvy.jpg

Sommaren är bra härlig!

10 kommentarer tillTrädgårdsdax

 • Sommaren är underbar! Jag vill OCKSÅ ha hus och trädgård. Men då får jag nog anställa en trädgårdsmästare. Jag kan ju inte ens få en fredskalla till att överleva och när jag rensade rabatten i stallet blev de sura för att jag rev upp alla ”riktiga” växter och sparade på ogräset 😀 Tur att jag är bättre med djur! 🙂

  Kram

 • Lilla Mysan> Jag kan inte heller något om växter – jag köper det jag tycker är fint, planterar och förhoppningsvis överlever ett och annat 😉 Men jag kan bli din trädgårdsmästare när du skaffat trädgård (om du vågar?) 😉

 • Ja! Det är ju suveränt! Men du får skaffa dig ett djur så kan du ta hand om min trädgård mot att jag tar hand om ditt djur 🙂

  Kram

 • Fia

  Det är när man ser dina fina bilder som man längtar efter att bo i hus istället för lägenhet. Men saknade att läsa den lilla snutten i slutet om dagens träning. Det är ju den som inspirerar mig till att gå och träna.

 • Fia> Det kommer jag lovar…i dag har jag både joggat och cyklat 3.2 mil till jobbet och i går var vi på gymet 😉 Kul att man kan inspirera någon. Tränar du mycket?

 • Lilla Mysan> Inga som helst problem…jag kidnappar Lilla Mönsterbarnets två puslingar Boris och Ila 😉

 • Aha, så smart 🙂 Vill ni inte ha några egna puslingar? Mannen fick rädda Smillakatten från byggnadsställningen runt huset nyss. Hon hoppade ut genom sovrumsfönstret och sen vågade hon inte gå ner för stegarna och det var för högt upp för att kunna hoppa in genom fönstret igen. Hon pep så hjärtskärande 🙂 Djur är det bästa som finns!

 • Lilla Mysan> Jodå, men när man arbetar är det inte genomförbart, tyvärr. Lilla Mönsterbarnet har till och med erbjudit sig ta en kull på Ila så att vi skulle få en av arvingarna. Men när jag bir pensionär kanske kanske det kan bli – och det är ju inte så långt borta… Ja, jag älskar också djur (inte spindlar och ormar förståss) och min Deutsch säger alltid att jag borde jobba på en djurpark – inte med ettor och nollor 😉 Va’ gullig han är, din Deutsch, som räddade Smilla. Hur är det med dig hälsomässigt? *Kram*

 • Men en katt klarar sig ju i princip själv. Är man borta jättemycket kan man skaffa två så de får sällskap av varandra 🙂

  Hälsomässigt är det ”sådär”. Vissa dagar mår jag riktigt bra, andra dagar mindra bra. Idag har varit en mindre bra dag 🙁 Sköterskan som gav mig dagens injektion sa att det kan ta en till två veckor innan jag börjar må bättre. Suck! Jag vill må bra nu!

  Kram

 • Lilla Mysan> Kissar har vi haft men eftersom vi ofta är borta på helgerna så blir även det bekymmer. Med ungarna i Stockholm och husvagnshelger hela våren och sommaren så är det inte heller enkelt. Nä, jag får invänta pensionen…;-) Hoppas det snart blir superbra! *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>