Packad…

NÄ DET BLEV inte cykel till och från jobbet i dag oxå! Jag steg visserligen upp en kvart före fem för att kolla läget men vissa, mindre ädlare delar, på kroppen sa NEJ 😉

Så. Det. Blev. Bil…

Nu, i kväll har jag packat inför Bengtsfors.

Det ska bli himla kul med alla goa från gymmet och Tina och jag samåker 😉

Jag tror ju inte att jag egentligen är förberedd inför detta men man kan ju inte göra mer än att komma sist 😉

I dag har jag haft ett samtal med dietisten Maria på Kliniken angående den frånvarande viktminskningen…

Lite lustigt men jag fick ett mail från henne i förra veckan – jag hade ju tänkt att ta kontakt med dem för jag undrar vad som är fel!
Då mailar Maria mig som sagt förra veckan och undrar om jag vill ha ett samtal kring detta 😉 Hon berättde att Jonna, administratören på kliniken, läste min blogg 😉
Här kan vi snacka om serviceanda!

Nåväl, jag svarade Maria att jag gärna ville det men att jag höll på att samla på mig en vecka först. Det vill säga vad och när och hur jag äter samt min träning så att hon skulle kunna få en uppfattning om just detta.
Så vi kom överens om att ha samtalet i dag.

Det var roligt att höra att jag fick med beröm godkänt för både matintaget och träningen. Hon var rent av lite imponerad 😉

Vad kom vi fram till då? Jo, kanske att jag skulle skippa proteinet som jag tillsätter och att jag skulle ta mig en funderare på om jag kanske kunde tänka mig att använda lite magrare produkter av grädde, creme fraiche, Laktosfri mjölk osv osv.

Jag är ju lite motståndare till lightvarianter och vill gärna ha naturligt utan tillsatser men jag får kanske tänka om?

För övrigt kom vi fram till att jag nog får räkna med att det går lite långsammare för mig. Dels på grund av att startvikten inte var den ”värsta” och del för att jag inte påbörjat det här med träning nu utan hållit gång med den även innan. Alltså inte från soffpotatis till aktiv 😉

Så, det får ta den tid det tar och jag är fantastiskt glad över att jag mår så oförskämt bra – vilket jag också påpekade. Känslan av att inte vara hungrig och känslan av att inte behöva lägga ner så mycket energi på det här med mat och hunger är outstanding! Och det kändes bra att få bekräftat att jag i alla fall inte äter ”fel” 😉

Vi ska ju ha en återträff efter sex månader och den ser jag fram emot. Det är ”Livstidskurs” över en helg och kan säkert ge mycket tillbaka.

Så, jag kämpar vidare helt enkelt och ska försöka vara glad över mina ynka sex kilos viktminskning 😉
Det kunde säkert varit värre!

6 kommentarer tillPackad…

 • Petra

  Kämpa på! Det är lätt att man faller in i gamla matvanor.
  Leta reda på lite nya recept utan grädde och creme fraiche.
  Medelhavsmat? 🙂
  Kram Petra

 • Biggan

  Dina matlagningsinlägg är alltid så inspirerande. Men jag som kämpat mig ner i vikt vågar inte pröva din blomkålspuré och annat som jag kan längta efter, just för att grädde, cf och ost i maten blir för kaloririkt. Behöver bara lukta lite på sånt så ökar jag i vikt.
  Jag gör potatis, rotfrukter och grönsaker i ugn med bara lite kryddor på (ev ngn droppe olivolja) – urgott och smalt som attan – och passar bra till alla kött och fiskrätter.

  PS. Har börjat försöka med rörelserna du skickade, fast har inte fått in snitsen riktigt ännu och definitivt inte snabbheten. Jättejobbigt ju! Men det känns att det här är precis vad jag behöver – jätteskönt!

 • Mimmi

  Ja man kan tala om serviceanda 🙂 !

  Satsa på medelhavsmat där har man ju inte creme fraiche o liknande så du behöver inte använda lightvarianter. Gör matiga sallader mums. Förstår att du gärna hade viljat hoppa ner så där 15-20 kg direkt.
  Men eftersom du inte hade den största övervikten så blir väl inte viktnedgången som du tänkt dig och man får verkligen hoppas att du inte fått några utfästelse om direkt radikala ras!

  Nu är det hotellfrukost som gäller för mig o sedan en power walk i gtb!
  Önskar dig en härlig helg

 • Petra> Jag har aldrig haft ambitionen att ändra mina matvanor – bar äta mindre. Och jag föredrar som sagt ”äkta vara”. Det är så liten mängd jag äter så jag tror ärligt inte att det gör någon stor skillnad. Men vi får se – när fan blir gammal blir ha religös 😉

 • Biggan> Jag är övertygad om att du kan göra samma mat med smalare inriktning om du så önskar. Jag klarar tyvärr inte alla dessa kolhydrater – blir som en klubbad säl när jag äter det. Av den anledningen måste jag ju hitta andra alternativ till potatis, ris, pasta osv osv.
  Det är förmodligen bara att kämpa på och jag är väldigt glad över att kliniken känner sådant ansvar för sina patienter även efter operation.
  Jag ska minska på det tillsatta proteinet så får vi se vad det kan ge 😉

 • Mimmi> Jasså du var i Göteborg! Så synd att jag inget visste – vi kunde kanske träffats?
  Jo, jag ska kämpa på och jag är ju som sagt inte det minsta hungrig så det ser jag inte som något problem. Att jag skulle trycka i mig för mycket mat finns inte på kartan. Jag blir supermätt på 2-3 dl mat 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>