Favorit i repris

I MORGON SKA VI TRÄFFA BARNEN i Malmö så jag har fixat lite med maten så att vi slipper lägga tid på det och kan umgås hela tiden 😉

Så jag gör en fläskfilégratäng, praktisk med allt i ett. Börjar med att ansa en hög skogschampinjonerna…

1_enhogskogisar.jpg

Som jag steker och låter lite gul lök stekas med, bara så att den blir lite blank.

Därpå är det dags för spenaten…

2_enhogspenat.jpg

Som inte ser mycket ut för jorden efter en stund 😉

3_intemycketkvar.jpg

Jag blandar därefter svamp, lök och spenat med minikeso, riven västerbottenost och ostsås (färdig)…

4_blandasmed.jpg

Ansar tre fläskfiléer från fett…

5_ansarflaskfilen.jpg

Och bryner dem lite lätt och kryddar med svartpeppar och salt…

6_bryneslatt.jpg

Lägger fläskfilén åt sidan…

7_laggatsidan.jpg

Medan jag kokar fullkornspasta a la dente…

8_kokarfulkorspasta.jpg

Jag bottnar en ungnsäker form med pastan och fläskfilén ovanpå…

9_fyllerformenmed.jpg

Fortsätter med ”röran”…

10_pamedroran.jpg

Och till sist men inte minst åker locket på och hela härligheten ställs ut i den stora kylen 😉

11_utistorakylen.jpg

I väntan på att forslas till Malmö och där gräddas i ugnen på 175 grader i 25 minuter 😉

Nu gör jag en till för jag fick så mycket fläskfilé över. Svårt att beräkna på förhand hur mycket som ska gå åt men med facit i hand hade det räckt med 2 filéer. Å andra sidan går det ju alldeles utmärkt att frysa så…

4 kommentarer tillFavorit i repris

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>