I MORGON SKA VI TRÄFFA BARNEN i Malmö så jag har fixat lite med maten så att vi slipper lägga tid på det och kan umgås hela tiden 😉
Så jag gör en fläskfilégratäng, praktisk med allt i ett. Börjar med att ansa en hög skogschampinjonerna…
Som jag steker och låter lite gul lök stekas med, bara så att den blir lite blank.
Därpå är det dags för spenaten…
Som inte ser mycket ut för jorden efter en stund 😉
Jag blandar därefter svamp, lök och spenat med minikeso, riven västerbottenost och ostsås (färdig)…
Ansar tre fläskfiléer från fett…
Och bryner dem lite lätt och kryddar med svartpeppar och salt…
Lägger fläskfilén åt sidan…
Medan jag kokar fullkornspasta a la dente…
Jag bottnar en ungnsäker form med pastan och fläskfilén ovanpå…
Fortsätter med ”röran”…
Och till sist men inte minst åker locket på och hela härligheten ställs ut i den stora kylen 😉
I väntan på att forslas till Malmö och där gräddas i ugnen på 175 grader i 25 minuter 😉
Nu gör jag en till för jag fick så mycket fläskfilé över. Svårt att beräkna på förhand hur mycket som ska gå åt men med facit i hand hade det räckt med 2 filéer. Å andra sidan går det ju alldeles utmärkt att frysa så…
Blir mums det där! 🙂
Och det ser lika gott ut som vanligt när du lagar mat! 😀
Steffanie> Hoppas att vi kan frambringa lite fredagsmys fast där är söndag 😉
Britt-Marie> Jag har gjort detta förut och vet att det är gott så det är ingen chansning 😉 Men det bästa är ju att det går att förbereda så bra och sedan bara slänga in i ugnen. Jag ska precis lägga in ett nytt inlägg där man kan beskåda det färdiga resultatet 😉