Bara 7 kilokalorier

SKILJDE CYKELTUREN HEM från ”tillturen” i morse! Och då har jag ändå kämpat som en blå för att ta mig hem med motvind och trötta ben 😉 Det tog mig 14 minuter längre än i morse på grund av omständigheterna. Och jag lyckades inte på något sätt hålla samma puls. Jag måste dessutom lära mig det här med kadensen. För att få en hög kadens ska man helst cykla på lägre växlar, alltså mindre motstånd, men det passar inte mig alls. Jo, jag försökte ungefär halva vägen och lyckades en bit men på något sätt har jag fått in cykelrytmen med hårdare motstånd på pedalerna och tyckte jag höll på att trampa mig fördärvad nu när jag försökte hålla 80 varv/minut som är det bästa enligt experterna. Så är det helt säkert också men som sagt…

Totaltid: 01.51.33

Maxpuls: 133 (144 i morse när jag var utvilad)

Medelpuls: 114 (120 i morse…)

Distans: 32 km

Maxhastighet: 39,5 km/h (41,0 i morse…)

Medelhastighet: 17,2 km/h (19,5 i morse…)

Förbrukade kalorier: 589 (582 i morse…)

Max cadens: 58 (samma i morse…)

Medel cadens: 106 (96 i morse…)

Men förutom motvind och trötta ben var det en bra tur. Jag behövde bara ha ett par tunna handskar till skillnad mot i morse när jag behövde ett par rejäla vantar ovanpå handskarna 😉 Fötterna behövde inte heller tinas upp i några timmar som i förmiddags – tvärtom efter dusch var jag fit for fight igen om jag nu bara hade haft krafterna 😉

Sedan är det ju å andra sidan så att det är mer backar och svagt uppåtlutande på vägen hem än på vägen till… Dessutom är väl kanske inte konditionen riktigt på topp ännu men ska väl förhoppningsvis bli?

Egentligen borde jag dra igång några maskiner tvätt men jag tror inte jag orkar hålla mig vaken så länge så det får bli i morgon. Jag borde också ta mig till gymmet i morgon och köra ett styrkepass eftersom det är en bristvara denna vecka. Nästa vecka blir tyvärr inte bättre för då ska jag till Stockholm igen – först på onsdag och hem sent torsdagkväll och sedan åter på söndagkväll igen för att landa hemma igen först på tisdagkväll…

På fredag ska vi dessutom starta vår säsong i Varberg 😉

8 kommentarer tillBara 7 kilokalorier

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>