Raynauds sjukdom

ÄR DET JAG HAR konstaterade i dag min doktor. Det är inte farligt och tydligen väldigt vanligt speciellt då bland kvinnor. Dom finaste blodkärlen som går till huden blir kortvarigt sammandragna och hindrar blodet nå huden. Detta brukar kallas för vasospasm. När det blir syrebrist i huden blir den först vit och sedan blå.

Kyla och stress är bovar i dramat.

För mig händer det alltid efter jag tränat och sedan kommer ut till bilen för att köra hem. Det gör så ini bänken ont så jag kan inte ens låta fingrarna nudda varandra.

Nu ska jag ta medicin som vidgar blodkärlen lite så får vi se om det hjälper. Men, det visade sig att jag också hade högt blodtryck så nu vill doktorn att jag först tar blodtrycket morgon och kväll i en veckas tid och först efter det börjar med medicinen. Han vill att jag ska fortsätta ta trycket även efter att jag påbörjat medicineringen och ska sedan tillbaka på återbesök om några veckor.

För stunden är jag mest orolig att det ska inträffa när jag åker Kortvasan för då, om jag står där mitt ute i spåret och inte kan gripa om stavarna…ja då vet jag inte vad jag tar mig till.

Varför blodtrycket helt plötsligt har blivit högt igen förstår jag inte. Jag hoppas lite på att det är tillfälligt.

Men jag slapp i alla fall sitta hemma och virka 😉

När jag avslöjade alla mina stora planer för året med Kortvasan, Göteborgsvarvet, Hisingen Runt, Midnattsloppet osv osv berättade han att han också skulle springa Göteborgsvarvet. Att det var hans son som anmält honom…tycker mig känna igen det där lite…fast jag har ju ingen son förstås 😉

När jag berättade det för Woffe så sade han genast:

– Vad bra! Då lägger du dig bakom honom så har du proffshjälp om du skulle svimma av mitt ute i härligheten.

8 kommentarer tillRaynauds sjukdom

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>