Återvände

Thailand, Phuket Patong 4 januari 2008, andra uppdateringen

I dag, efter frukost, tog vi mopparna och återvände till Karon Beach…platsen för brottet om man uttrycker sig så. Det var här vi var första gången för snart fem år sedan, en resa jag fick av mina två fattiga studenter till barn i femtioårspresent. Vi ville åka tillbaka och till samma hotell som vi hade då eftersom det var en så underbar upplevelse. Tyvärr gick inte det för Fritidsresor har inte just det hotellet kvar och allt annat var förmodligen fullbokat när vi fick besked om att vi istället blev erbjudna det här i Patong.

Nåväl, det är svårt att hitta något att klaga på det är inte så jag menar men vi längtar ändå lite efter det något lugnare Karon så därför styrde vi kosan dit i dag. Vi var vid vår gamla favvokrog och kikade. Här satt vi varje kväll och helt enkelt tittade ut på den galna trafiken, vilda hundar och befolkningen. Det var så mysigt och nu var det kul att återse stället som inte hade förändrats ett enda dugg…

1_karonbeach.jpg

Av den här underbara mannen köpte jag två borstar. Förmodligen för ett överpris men det var kul att kunna stödja lokalbefolkningen och då kan jag inte komma mig för att pruta…

2_borstmannen.jpg

På Sofias tog vi en fika. Här kan man minsann inte bara få svenskt kaffe och kanelbulle utan TV1 på storbildskärm. Vi hörde nyheterna och såg hur vädret skulle bli till helgen – hujedamejjen…

3_Sofias.jpg 3_kanelbulle.jpg

Woffegubben var dock inte sugen på kanelbulle så han tog en banana split i stället till kaffet…

4_banansplit.jpg

Sedan körde vi mot Phuket Town och tog en lång omväg hem, inklusive några felkörningar 😉 Väl hemma hittade vi ett litet ställe mitt emot ”vår” tvätterska som vi gick in på och tog ett mellanmål samt studerade trafiken därute…

5_mellanmalhemma.jpg

6_trafiken.jpg

Och sedan hämtade vi tvätten…

8_tvatten.jpg

Det är ju knappt så man kan med att använda kläderna. Så fint tvättat och struket för att inte tala om hur väl allt var ihopvikt. Tur att jag gav henne långt mer än det kostade. Jag skämdes faktiskt lite 😉

6 kommentarer tillÅtervände

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>