Mitt styrkepass i bilder

JAG HAR LÄNGE TÄNKT att jag borde illustrera mitt styrkepass på gymmet med bilder men som sagt, borde är en sak och genomförandet ett helt annat. Men nu jäklar kommer det – åtministone det jag hittat bilder till 😉

Löpband Johnson T 800.jpg Jag värmer för det mesta upp på löpbandet. Sista tiden har jag sprungit men har jag en trött dag så nöjer jag mig med att gå i raskt takt. Uppvärmning blir nästan alltid 30 minuter och springer jag kommer jag cirka 3.5 km på den tiden.

Shoulder press.jpg Här brukar jag börja efter uppvärmningen I Shoulder press kör jag 22,5 kg, tre set med 12 repetetioner. Det är ganska svårt att se till att det tar där det ska ta men nu har jag fått in den rätta svungen 😉 Jag har jobbat mig sakta upp viktmässigt för när jag började köra denna maskin klarade jag bara 13, 5 kg.

Lat pulldown.jpg På ryggövningen är jag numera uppe i 35 kg, tre set med 12 repetetioner. Här började jag på 25 kg och vissa dagar går jag faktiskt ner till 30, det beror lite på dagsformen känns det som 😉 Vissa dagar däremot känns det som om jag skulle klara 40 kg men det har jag ännu inte prövat. Däremot kan det hända att jag kör fyra set istället för tre eller 15 repetetioner istället för 12. När jag har sådana dagar gör jag det på alla övningar.

Bicepscurl.jpg Biceps ja, just nu kör jag inte dessa muskler alls på grund av att jag har ont i en arm och då är just denna övning rent av olämplig. När jag kör så kör jag 18 kg här och finns det någon övning som tar emot så är det just denna. Fy säger jag bara!

Triceps pushdown.jpg Just det! Efter biceps kommer triceps – så är det bara! Även här har jag vikt inställd på 18 kg och den här kör jag trots att jag nu gör uppehåll på bicepsövningen. Den här är något lättare att stå ut med 😉 Jag har inte kört 18 kg hela tiden. Jag började på 9 kg både på triceps och biceps.

sittande row.jpg Sittande rodd tillhör också en av de maskiner jag inte använder för tillfället på grund av ”armontet”. Men när jag kör så har jag här 40,5 kg inställt. Jag vill minnas att jag började på 31,5 kg när det en gång startade.

Lateral raise har jag inte lyckats hitta någon bild på men det är en övning för axlarna och baksida rygg. Den är en riktig ”monstermaskin” och det ör först nu, efter cirka ett halvår som jag står ut med den över huvud taget. Jag började på 9 kg men är nu uppe i 10,1 kg 😉

Leg extension liggande.jpg Lying legcurl kan vara en riktig mördare om man inte är ”pigg” i bernen. Här är jag nu uppe i 45,5 kg men startade på 27 kg när jag började. Det går bra mycket lättare när jag varit i från några dagar, som till exempel i dag när jag inte hade varit på gymmet på en hel vecka. Den här övningen tar på baksida lår och rumpa.

Leg extension.jpg Seated legcurl, som tar framsidan lår kan också vara en riktigt mördare. Det är sällan jag känner att jag skulle orka mer när jag väl är klar. Här kör jag 40,5 kg men som sagt…jag började på 22.5 kg.

Jag kör även en till sittade variant, seated legcurl, men den har jag inte lyckats hitta bild till. På den är jag uppe i 41,3 kg men började en gång i tiden med 32 kg.

chestpress.jpg

Chest press, ovan, ännu en av de övningar jag för tillfället gör uppehåll ifrån. Jag är benägen att misstänka att det är den här i kombination med bicepsmaskinen som orskat min värk i vänsterarmen. Jag har pressat rätt hårt här och var uppe i 40,5 kg innan jag gjorde uppehåll. Så har jag kört ganska länge och har hela tiden upplevt det som om jag har lite för mycket i vikt men inbillat mig att jag skulle vänja mig 😉

Sist är det magmusklerna som får göra sitt. Jag hittade tyvärr ingen bild på den nu ikväll men jag kör en som heter Abdnominal och jag har 32 kg:s vikt.

Vi har givetvis andra uppvärmningsmöjligheter än löpband på mitt gym men jag brukar föredra bandet. Men det finns motionscyklar, Crosstrainers…

Motionscykel.jpg

Crosstrainer.jpg

Samt förstås roddmaskiner…

roddmaskin.jpg

Jag har ambitionen att hinna med ett motionspass i morgon innan jag åker iväg till stan för att jobba men som sagt, en ambition är en ambition och verkligheten kan bli helt annorlunda 😉

3 kommentarer tillMitt styrkepass i bilder

  • Bim

    Jätteroligt att få se ditt pass! 🙂

  • Det tycker jag med! Det är många maskiner som skiljer sig i ditt och mitt träningspass. Mitt gym kör med Cybex-maskiner och på den avdelningen där jag håller till är det fasta vikter på alla maskiner. Det finns inte ens lösa hantlar! Om man vill träna med såna vikter får man knalla ner i källarlokalen..

  • Bim o Snurran> På mitt gym finns det många fler maskiner än dom jag har med i inlägget och lösa vikter i mängder med olika statiner för dessa, bänkar och annat som hör till. Men å andra sidan är mitt gym i ett plan. Om ni vill se mer så kika här vetja http://www.lsc.nu/index.php?showlink=home

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>