Lite brådis i dag

MEN JAG HANN I ALLA FALL med ett motionspass på gymmet innan det var dags för middag och avfärd mot Göteborgs Centralstation.

Nu sitter jag på tåget och summerar dagens motionspass samt har en uppmaning till alla hugade 😉

I dag ”lurade” jag mig själv lite med att springa på uppvärmningen – jag brukar ju alltid gå raskt.

Däremot sprang jag ganska lugnt med en fart av 6,5 km/tim i 30 minuter (3,1 km).

Sedan satte jag tiden till 90 minuter och fortsatte att springa. Jag jobbar vidare med mitt experiment att höja hastigheten var femte minut. I dag startade jag på 7,0 km/tim och höjde tills jag var uppe i 8,4 km/tim. Då var jag tyvärr sedan länge långt över min övre gräns på pulseriet. Jag glömde att jag skulle ha höjt gränsen innan jag startade men skit samma jag lyckades i alla fall komma dit.

Pulsklockan var med i leken, först på uppvärmningen:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 155 varav 55 % fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 111.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 24 minuter och 31 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

Och sedan även på nästa pass som var själva motionen:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 713 varav 35 fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 134.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 15 minuter och 24 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma och 30 minuter.

I hela 14 minuter låg jag över den övre gränsen i puls – helt otroligt. Jag tror inte att jag någonsin har haft den medelpulsen (134) heller innan!

Jag inser att om jag ligger i och verkligen tränar mig på att springa fortare och med hög puls så kan jag bara bli bättre 😉 Samtidigt måste jag ju göra något av detta så jag funderar nu på att springa Tjejmilen i augusti.

Någon som hänger på? Bim? filijokus?

7 kommentarer tillLite brådis i dag

 • Bim

  Oj, oj, oj, oj… Vad ska man svara på den här utmaningen då!? 😉 Jag har ju sprungit Vårruset flera gånger. Och också ett lopp som fanns förr under Vattenfestivalen. Men det var bara fem kilometer. Tror nog i och för sig att jag skulle orka med Tjejmilen. Man kan ju alltid promenera! Jag går ju ofta en mil eller mer. (Fast inte sen förra året.) Men det kanske vore bra att ha en sporre! För egentligen så skulle jag ju vilja börja träna igen! Och jag skulle egentligen vilja ut och jogga! Men jag är ju så förbannat lat! När måste jag bestämma mig? När måste du ha svar?

 • Jaaha du, nu har du hittat på nåt va…jag vet inte hur jag ska ställa mig till detta, det skulle vara kul att testa, men att SPRINGA vete katten om jag någonsin orkar! Jag håller med Bim, gå kan man ju iofs. göra..? Fast kanske orkar man springa en stund iallafall..?

 • Bim> I går 😉 Nej, men jag skulle tycka att det var roligt att ha som mål. Jag ska kolla hur och när man anmäler sig för jag har papprerna hemma. Återkommer.

 • Snurran> Klart du orkar! Som du tränar. Det skulle vara jättekul om vi tre kunde göra något tillsammans. Som jag svarat Bim så ska jag kolla med anmälningar och sådär så återkommer jag.

 • Ha en trevlig resa!

  Kram Petra

 • Tack Petra! Är du fit for fight igen?

 • Bim

  Okej. Jag har mottagit din länk. Ska läsa och begrunda… 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>