Sim, jobb, gym och orchideer i nämnd ordning

VI BÖRJADE DAGEN MED MORGONSIM visserligen bara en femhundring i dag men det gäller att inte fixa sig träningsvärk och det är en konst när det känns så bra och man är pigg och utvilad. Jag fruktade ett ögonblick att den Grymme Badmästaren kanske hade dragit in våra årskort för oss men ibland är han godhjärtad 😉 Astor ställde sig mitt i en parkeringsruta så vi kunde kramas 😉 Det är gött att känna sig efterlängtad och våra simborgare är nog dom bästa på jorden!

På jobbet var det sedan möte i stort sett hela dagen men i morgon ska jag nog hinna arbeta lite också 😉

Det var ganska skönt att vara tillbaka, man tror ju inte det dagen innan semestern är slut och det blir lite pirr och stress i magtrakten men när man väl är på plats så känns det hemtamt nästan omedelbart.

På väg hem från jobbet blev det gymmet, 25 minuter uppvärmning och 90 minuter styrka. Jag hade faktiskt tänkt komma igång med promenerandet redan i dag men det blev ingen tid över. Sista mötet för dagen hade jag 16.30-17.00 så jag får väl göra ett nytt försök i morgon.

När vi åkte från gymmet var vi in en snabbis och handlade lite och jag hittade en sådan rolig orchide som jag inte kunde motstå…

1_nykomling1.jpg

Eftersom den inte vill vara ensam nykomling bland alla andra orchideer i detta hem så tog jag med en liten guling också som nu står jämte varandra i köksfönstret…

2_nykomlingar.jpg

Och nu väntar sängen. det gäller att vända tillbaka dygnet efter fyra slappa veckor så man orkar ur sängen i morgon bitti 😉

17 kommentarer tillSim, jobb, gym och orchideer i nämnd ordning

 • Du och dina orchideer 😀

 • Petra> Jamenvisst är det så 😉 Men jag älskar dem! Mindre krävande växter får man leta efter…

 • Ahnna

  Underbara blommor! Jag måste köpa orchideer, har två och de är ju så fina.

 • Ahnna> Orchideer är ljuvliga jag har bara orchideer som blommor. Väldigt praktiskt också eftersom man kan åka på semester utan att behöva ha någon som vattnar 😉

 • Sanna

  Får man komma med en orkidéfråga, du verkar ju ha god hand med dem… Försöker i alla fall.

  Enligt pappret jag fick med min skulle man efter att blomman vissnat klippa av blomstänglarna vid andra ”knölen”. Jag trodde då att blomstänglarna skulle växa upp igen och bli nya blommor. Men, nu blommar den igen fast på nya stänglar och de gamla sticker upp som två fula pinnar. Ska jag låta dem vara eller kan jag klippa bort dem?

 • Sanna> Stänglarna kan börja blomma igen men ser stängeln ”död” ut ska du ta bort den. Man ser lätt skillnaden på ”döda” och fortfarande levande genom att den ”döda” ser ut som en torkad gren. Då knipsar du av den ända nere vid bladrosetten. Det kan även komma nya stänglar trots att den gamla fortfarande är frisk så då ska du låta den vara kvar. Har du tur kommer det fler blommor senare.

 • Sanna

  Tack för ditt svar. Mina stänglar ser ut att leva fortfarande så de får bli kvar då. Det är skoj att den blommat om, det lyckades jag aldrig med på den förra och den dog i någon slags ohyra sedan.

 • Sanna> Tyvärr är det väldigt lätt att få ohyra på dem men det finns botemedel om man bara upptäcker det i tid. Det vanligaste är dock att man vattnar ihjäl dom stackarna. Jag ger mina vatten (jag har ett 50-60-tal) var tredje-fjärde vecka ungefär samt några rejäla genomduschningar per år. Då ställer jag duschutrymmet fullt, duschar samt låter dem stå några timmar innan jag häller av överflödigt vatten. roligt att det finns fler än jag som gillar dessa underbara skapelser 😉

 • Bim

  Har du 50-60 stycken!? Otroligt! 😉

 • Bim> Jamen jag har ju bara orchideer och 12 fösnster! Också några på golvnivå då förstås 😉

 • Bim

  Tycker i alla fall att det är helt otroligt! 😉

 • Bim> Du vet ju vad jag brukar hävda, att jag bara har orchideer för att jag är så lat. Vatten var tredje vecka, en dusch då och då för övrigt inget 😉

 • Den prickiga var helt underbar! 🙂

 • Anna> Ja, jag kunde bara inte motstå den!

 • Bim

  —> Angela: Om de är så lätta så kanske till och med jag skulle orka med dem! 😉

 • Bim> Det är jag helt övertygad om du skulle!

 • Bim

  Hihi! Tack för det! 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>