Ingen bra dag

JAG KÄNNER MIG FORTFARANDE HELT KASS men om vi nu ska ägna oss skitsnack så kan jag i alla fall glädja mig åt att det varit lugnt på den fronten i flera timmar nu 😉 Huvudet däremot känns som om det är för stort för skinnet och det hjälper inte att ta huvudvärkstabletter. Som Woffegubben brukar säga när jag klagar på huvudvärk:

– Det är ett medicinskt under!

Jag har mestadels vilat antingen i sängen eller så i soffan men det blir ju lite stressande att bara ligga så där så emellanåt har jag hasat mig ur liggställningen och gjort lite nytta med betoning på just lite. Toaletterna har jag svabbat av mest för att jag inbillar mig att dessa är smäckfyllda med bakterier efter alla mina så att säga uttömmande besök och att jag aldrig blir bra om dessa inte avlägsnas. Detsamma gällde sängkläderna (där har jag viserligen tömt ut något men det räcker väl att jag legat där) som jag bytt. Men det tröstar nog bara mig själv och det tog mig flera timmar att få detta lilla gjort. Några maskiner tvätt har åkt in i maskinen och sedan ut på vindan och naturligtvis när det var nästan torrt brakade ett åskväder lös. Jag rusade (ja, rusade och rusade är väl att ta i för i dag har det mesta gått långsamt) och fick in tvätten som jag nu placerat på altanen. Vilket slöseri med den lilla energi jag lyckats uppbringa denna dag. Om jag hade varit förnuftigt hade det hamnat där redan från början!

Jag har av naturliga skäl inte ätit något men när jag blev alldeles yr och darrig frampå eftemiddagen blandade jag till lite näringslösning som jag drack och det gick bra. Får se om jag kanske kan få i mig lite fast föda när Woffegubben kommer från jobbet.

Innan regnet bröt loss fotade jag lite i trädgården. Hösten är på G det går inte att blunda för men ännu finns det små glädjeämnen här och var. Buddlejan som är en lisa för själen har som vanligt vandrarhem för alla fjärilar…

1_buddlejafjaril.jpg

Även Konvaljbusken har en och annan gäst…

2_humla.jpg

Blåbärsbusken har heller inte gett upp ännu. Men just i dag ska jag nog inte äta av skörden…

3_nagrablabar.jpg

Två Bollkryss pryder ingången…

4_bollkryss.jpg

Väpnarliljan kämpar också tappert vidare. Tyvärr står blomman bara en dag så det gäller att passa på att njuta på helgen för när jag kommer hem på vardagarna efter jobbet är den redan vissen…

5_vapnarliljaidag.jpg

Precis utanför dörren har jag en Hösthortensia som blommar ganska länge…

6_hosthortensia.jpg

Det sägs att om Rönnen får mycket bär så blir det en sträng vinter…

7_ronnvinter.jpg

Men så berättade någon häromdagen att det blir bara en sträng vinter om det ligger mycket rönnbär under trädet. Det tyder nämligen på att fåglarna rumsterar runt och hamstrar bär. Än så länge är det ganska rönnbärsfritt under trädet – så vi håller väl tummarna. Om jag får betämma så orkar jag inte med en sträng och lång vinter till!

11 kommentarer tillIngen bra dag

 • Bim

  Jag tycker att du har varit jätteduktig som har orkat med att göra lite nytta hemma trots att du har mått dåligt. Och som vanligt så har du jättevackra trädgårdsbilder. *Kram*

 • Bim> Tack, nu har jag ätit lite fast föda också så får vi se hur resten av kvällen blir 😉

 • Ahnna

  Dina bilder är underbara. Alltid väl tagna bilder, tack för att du delar med dig av din trädgård.Man blir varm i sinnet av att se dina bilder.

 • Bim

  —> Angela: Härligt! Hoppas att magen tillåter dig att behålla det! Själv har jag proppat i mig både chips, godis och choklad… Så nu mår jag nästan lite illa. Vi har sett en film, och nu har jag bloggat. *God natt*

 • Ahnna> Åja, det är väl jag som ska vara tacksam att någon orka läsa och titta och dessutom alltid komma med glada tillrop. Ha nu en härlig söndag!

 • Bim> Njae, sådär gick det väl men ändå inte som det var i morse så jag är tacksam. Vi har också tittat på film, Nicolas Cage…min idol.

 • Bim

  —> Angela: Hur är det i dag då?

 • Bim> Tackar som frågar! I dag är det alldeles utmärkt. Sista persen med plågor i magen/tarmen var i går kväll och i morse när slog upp de ljusblå var allt som vanligt igen. Tack och lov. Så nu har vi avverkat ett pass på gymmet och livet känns ganska behagligt igen. Nu är det städning som gäller 😉

 • Vilka härliga bilder från din trädgård. Blir inspirerad att köpa både det ena och det andra. Och att gullregn kan blomma om?! Underbart!

 • Annabelle> Ja, det var en nyhet för mig också. Kanske var det en engångshändelse. Det märkliga i hela saken är att det var första gången den blommade över huvud taget 😉 Växter är bra för själen – så köp!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>