Smått och gott 10 juli 2005

FRUKOST PÅ UTEPLATSEN hos Renate är ingen dålig start på dagen. Kaffe smakar sällan så gott som det gör i goda vänners lag med färska brötchen och annat gott därtill.

1_frukostute.jpg

Renate har sedan länge berättat för oss om en fantastisk plats där man byggt upp modeller av olika platser på jorden med tåg och bilar och stadsbilder som verkligen liknar den ”riktiga”. Vi har också sedan länge sagt att det skulle vara kul att besöka denna utställning så det blev ett besök i dag. Vi tog bilen in till Hamburg och nere vid hamnen pågår utställningen i en jättestor byggnad.

Visst ser det väl ut som ett kort taget på en ”riktig” plats…

2_modell1.jpg

Här har vi tryckt på en knapp så det blev eldsvåda och brankåren kommer farandes med sirener på…

2_modell2.jpg

Kolla in folkmassan!

2_modell3.jpg

Skandinavien var under uppbyggnad men Kiruna med LKAB var i stort sett färdig…

2_modell4.jpg

Det var som sagt jättestort och det tog oss ett par timmar att se allt. Kan rekommenderas för alla som passerar Hamburg och har några timmar till förfogande.

När vi kom hem blev det fika med en ljuvlig jordgubbstårta som Renate hade gjort. Sedan bestämde vi oss för ett avsvalkande dopp. På gångavstånd från Renates hus ligger en liten konstgjord sjö…

3_badflickor.jpg 3_Woffebad.jpg

Det var så skönt med ett dopp och sedan njuta lite i solen…

4_solflickor.jpg

Bror Lars kom lagom till kvällsgrillningen och i dag är det Renate som är grillkockan…

5_renategrill.jpg

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>