På dörren

I TORSDAGSKVÄLL, NÄR VI KOM HEM, hängde det en lapp på vår dörr. Ett avrivet hörne från ett kuvert eller så, uppsatt med isloreringstejp:

”Hej!

Jag skulle koppla bort teleutr hos dig. Du kan väll (jo, det var den stavningen) ringa mig på XXX-XXXXXX

MVH Xxxxxxx

Telia”

Men hallå! Jag har visserligen beställt bredband men har dessutom noga betonat för Telia att ISDN-uppkopplingen måste få gå parallellt tills dess att jag ser att allt fungerar som det ska!! Vad i hela friden är det han ska koppla bort då?! Dessutom fick jag beskedet att det skulle ta några månader för att få bredbandet inkopplat så jag undrar igen…vad i helvete är det för teleutrustning han ska koppla bort?

Jag ringer givetvis det nummer han angivit på lappen men ingen svarar utan jag kommer till mobilsvar. Tydligt och klart och upprepande säger jag att han får ringa upp mig under morgondagen och lämnar både jobbnummer samt mobilnummer. Påpekar att mobilen inte används på dagen utan jobbnummer är säkrast…

Är det någon i detta avlånga land som tror att han ringer mig? Nä, just det. Jag ringer till slut upp honom igen och nu kommer skräckhistorien…

– Hej, det är Angela, jag ringde ditt mobilsvar i går kväll och du hade varit här under dagen och hängt en lapp på dörren som förtäljde att du skulle koppla bort teleutrustning. Vad i hela friden är det du ska koppla bort?

– Xxxxxxx svarar att han ska koppla bort en växel.

– En växel??? Såvitt jag vet har jag ingen växel men en ISDN-koppling och den ska du inte koppla bort. Det har jag tydligt och klart berättat för Telia när jag ringde och beställde bredbandet.

– Xxxxxxx svarar: Ja, jag vet inte jag har bara fått en order.

– Då får du kolla upp vad den ordern innebär och återkomma till mig. Berättar åter mina telefonnummer och påpekar åter att jag helst ser att han ringer på jobbtelefonen eftersom mobilen inte är med när jag är ute och springer runt i huset under dagen.

Några timmar senare…ringer mobilen??

– Hej, det är Xxxxxxx och jag söker Wolfgang.

– Nej, det gör du nog inte! För det är väl dig jag pratade med i morse och som hade varit hos mig under gårdagen och hängt en lapp på dörren?

– Ja.

– Va’ bra då kanske du kan berätta vad det är du ska koppla bort?

– Xxxxxxx svarar: .. jo det är en slags växel som måste bort för att vi ska kunna koppla in bredband på ert privata abbonentnummer.

– OK, svarar jag. Och det påverkar inte något annat, t ex min ISDN-uppkoppling?

– Xxxxxxx svarar: – Nej, det ska det inte göra men jag kan inget om så’nt där.

– VA, kan du inget om det du ska koppla bort!!?

– Xxxxxxx svarar: Nej, men jag har en med mig som kan.

………….

På måndag kommer dom! Så det är nog bäst att uppdatera nu för det kanske inte blir mer 😉

För att återgå till någorlunda nutid så var planen att vi skulle gå till gymet i går kväll efter jobbet. Väskorna var packade och låg i bilen… För att göra en lång historia kort så blev det inget gym. Ingen av oss hade någon lust så i stället åkte vi och handlade något gott att äta framför dumburken…

Så inte nog med att vi planerade att lata oss framför dumburken vi smidde dessutom djävulska planer av matintag – mycket nyttingt för musklerna 😉

I morse vaknar jag så med fruktansvärd ångest över min slapphet. för att blidka mig själv lite så började jag snygga till i köket. Plocka rent på bänkarna från allsköns bråte och det blev riktigt fint! Men det hjälpte inte så det var bara att slänga på sig joggingmunderingen och ge sig i väg på en ”Hörmosserunda”.

Herrejisses vad det gick!

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 246 varav 45 % fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 129.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 30 minuter och 24 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 33 minuter och 41 sekunder.

När jag kom hem hade Woffegubben vaknat och befann sig på taket till förrådet där han mätte ut längden på gaveln. Vi måste byta brädorna på bägge gavlarna i år för dom är genomruttna.

Jag bara kastade ut mig förslaget om att vi kunde åka till gymet (med tanke på att han måste ju också ha lite dåligt sandpapper…samvete menar jag) om han ville. Jag var ju säker på att han skulle svara nej eftersom han höll på med helt andra saker just nu. MEN…han sade ja!

Det blev 20 minuter uppvärmning, 1 timma styrka,15 minuter motion samt 15 minuter stretching efter avslutat pass. Ja, herre jisses nu måtte vi väl kunna tillbringa hela natten vid dumburken utan att ha dåligt samvete!?

Jag märkte en aningens sur ton när jag kom hem från joggingturen och frågade om han ville följa med nästa gång…Det är väl klart att jag vill blev svaret!!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>