Med risk för att vara tjatig

MÅSTE DET NU KOMMA LITE TRÄDGÅRDSBILDER… Det händer så mycket och när jag i eftermiddags gav mig ut för att klippa gräsmattorna och fortsätta min eviga kamp mot ogräset stannade jag upp en sekund och….

Min Rönn vars stam är klädd med Klematis är nog min stora glädje sommartid. Jag ser den från köksfönstret och det är också det första man fäster blicken på närman öppnar ytterdörren. Den första vita liljan har slagit till (ut) i dag!

1_ronnblomma.jpg 1_vitlilja.jpg

Förra året köpte jag en ljusblå Klematis, den har överlevt och blommar nu så ljuvligt. Tittar man på en enda så är det nästan lika mäktigt!

2_ljusbla.jpg 2_enljusbla.jpg

Och på tal om liljor…

3_tigerlilja.jpg

Eller varför inte en Hortensia, Vidjehortensia heter denna…

4_vidjehortensia.jpg

Jo, jag har MÅNGA Klematiser i trädgården men finns det något ljuvligare? Detta är favvon, dubbel och ljuvlig. Jag har även mitt ”indiantält” som består av tre störar varav det är planterat två olika Klematiser på varje stör men tyvärr är alla inte mogna för blomning ännu men ett smakprov på det som är på G…

5_favvon.jpg 5_indiantalt.jpg

När vi förra året tog ner ”Körsbärsbastarden” så blev jag tvungen att omplacera de två Klematiser som klättrade på dess stam. Jag hade inga trädstammar kvar så det fick bli lyktstolpen. Jag har inte frågat vad kommunen tycker om det och tänker inte göra det heller för nu kan man till och med gilla lyktstolpar 😉

6_lyktstolpe.jpg 6_enstaka.jpg

Jag har några stånd med Dagliljor som också skänker kortvarig men dock stor glädje…

7_daglilja.jpg

Ja, och nu i kväll har vi varit på gymet! Det var svettigt, eländigt och tungt men vi lyckades ändå få till 15 minuters uppvärmning och 1 timma och 5 minuter styrketräning. Funderar allvarligt på att cykla i morgon till jobbet…

2 kommentarer tillMed risk för att vara tjatig

  • Tack för besöket!

    Å, vilka vackra blommor! Jag blir så avundsjuk – här finns ingen som orkar med trädgården så den har övergått till ett vilt stadium… Nästa år kör vi nog gräsklipparen rakt över hela härligheten.

    Har scrollat neråt och tittat på fina foton aus Deutschland. Sag’ Prosit der Gemütlichkeit!

    Och ser att bloggvärlden är liten – jag brukar titta in hos Nästa Bandhagen lite då och då…

    Nu ska jag ut på spåret och återigen bevisa att AB har FEL FEL FEL.

  • Ja, jo det är ju Stora Mönsterbarnet och den lilla skriver ju också på nätet…Lycka till nu och glöm för alldel inte ta sommavallan i dag 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>