Bröderna Bräder…

NÄR WOFFEGUBBEN SNEDSÅGAT FÄRDIGT var vi två som oljade brädor, nu andra omgången… Då gick det undan minsann!

Som alltid, när vi renorverar eller vad vi nu gör tillsammans, har vi alltid kul och tid för ett och annat skämt trots att det är sååå himla tråkigt.

I dag gick jag där och mumlade samtidigt som jag oljade och Woffe sade när han tröttnat på mitt mummel:

– Nästa gång ska jag skaffa en annan kärring som oljar åt mig!

Jag kontrar förstås:

– Jag lovar hjälpa dig att leta!

För att bespara mina eventuella läsare ska jag inte gå in på detaljer med undantag för att det i dag var andra strykningen av oljebehandlingen och att vi var färdiga kring 15-snåret. läser Woffe på baksidan av färglasyrburken att trots all olja ska det även vara grundfärg innan man börjar måla…

Det var bara till att kasta sig ut till bilen för någon grundfärg köpte vi inte igår. På väg ut upptäckte jag att mitt tredje stånd dagliljor nu slagit ut med en blomma…

1_ljuvlig.jpg

Först skulle vi ta vägen om Stannums Trä för att rådgöra angående vilken sorts spik som ska användas vid fastsättandet av panelen. Vi har nämligen en hel låda sedan något annat byggprojekt. Vi blev naturligtvis mottagna av kundmottagaren som artigt tar emot varje kund…

2_kundmottagaren.jpg

Jo, minsann den spik vi alltså har en hel låda av duger! Näst intill så man fick ett svimanfall – behöver vi inte köpa spik för femtusen!? Nåväl, efter det var det bara att ge sig i väg till Ockerbutiken igen för att inhandla grundfärg. Tio liter = en hel förmögenhet igen (vem trodde något annat)! På väg ut därifrån hittade jag ett mycket bättre alternativ…

3_grundfarg.jpg

Faktum är att vi hade fått två och en halv dito för samma pis som grundfärgen kostade. Så nästa år…

4_stol.jpg

När vi lämnat Ockerbutiken styrde vi kosan mot gymet som numera heter Life i ställer för Nergy…

5_gym.jpg

Det blev som sig bör 15 minuter uppvärmning på löpbandet och en timma styrketräning med 15 minuters stretch som avslutning. Sedan bar det i väg till speceriaffären för inköp av diverse mat för överlevnaden.

I morgon ska vi gotta oss i grundfärg… Jag säger som Timbuktu sjunger – Det ordnar sig, det gör det alltid!

Med vissa undantag då, som till exempel stegen/dag, inte tusan kom jag upp i några 10 000 i dag heller – nä det blev det bara 7676!

4 kommentarer tillBröderna Bräder…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>