Veckans steg

SOM SAGT, enligt ”experterna” bör man ligga på 10 000 steg per dag. Den gångna veckan ser det ut som om jag klarar mig med råge när jag tittar tillbaka på mina anteckningar.

När vi åkte hem från Stockholm och barnen den åttonde maj så utmanade Stora Mönsterbarnet mig med att vi skulle tävla den kommande veckan, alltså den som nu gått. Jag blev förstås kallsvettig på bara tanken eftersom jag visste att jag skulle sitta på ändalykten i dagarna tre då jag var på konferens. Vad jag inte visste då var att precis utan hotelldörren låg ett fantastiskt friluftsområde med joggingspår i olika längder från 2,5 km upp till en mil. Jag tog 4-kilometaren en av dagarna och 5-kilometaren nästa och dessutom ”lurade” jag med mig några av ”konfarna” att promenera 2,5-kilometaren en eftermiddag efter en hel dags stillasittande. Sedan blev det förstås dans på tisdagkväll och det blev några steg kan jag lova 😉

Måndag – 13 891

Tisdag – 27 978

Onsdag – 32 478

Torsdag – 13 598

Fredag – 19 535

Lördag – 10 062

Söndag – 20 611 varav 13 950 är omräknade från cykeltur

Det blir totalt 138 153 steg på en vecka!

Jag är fullt medveten om att detta resultat förmodligen aldrig kommer att upprepas men det som är gjort är gjort och det kan ingen ändra på 😉

Jag kommer på mig själv att tänka efter varje gång jag ska från en plats till en annan om man inte kan gå istället för att åka bil 😉 Kanke är det det som är meningen med allt skrivande och prat om stegräknare för tillfället. Flera företag har uppmanat sina anställda att bära stegräknare som företagen då införskaffat. Jag har ett mycket stillasittande jobb men med tanke på stegräknaren så försöker jag resa mig då och då. Det hade jag inte gjort utan stegräknare – så inget ont utan att det för något gott med sig!

OK, nu är det din ”tur” Stora Mönsterbarnet!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>