Stavgång

I DAG HAR JAG UPPNÅTT BÄSTA HITTILLS – vad gäller steg dårå 😉 Det började med att jag gick från Valhalla i morse som ”vanligt” (tufft va’ att säga ”som vanligt” när man gått endast vid några tillfällen) och sedan då resten av dagenstegen…mycket trappor samt en vända ner till Nordstan på lunchen. Som i sig var lite ledsamt eftersom jag missade R2 som ringde mig mig och ville äta lunch och jag som inte ens hade mobilen med mig! Shit! Jag hade mycket hellre lunchat med honom än att strosa till Nordstan! Hoppas han har vägarna förbi snart igen. Nåväl dagen sammantaget gav 9898 steg och räknar man då om simningen 24×96 så är vi uppe i 12202 steg. Här nollställde jag och sedan drog vi i väg Wofegubben, arbetskamrat Ylva samt undertecknad på en promenad bort till Slottskogsvallen där vi anmält oss till Göteborgs Stavgång, en fin runda på sju kilometer.

Ytterligare en arbetskamrat, Marie, anslöt vid starten.

MoW.jpg

Woffegubben och Ylva sitter och fundrar på hur många det egentligen är som ska gå med? Jag kan då avslöja att det var inte mindre än 430 föranmälda och många anmälde sig på plats.

WoY.jpg

Uppvärmningen stod Feel Good för:

uppvarm.jpg meruppv.jpg

Vi som redan hade traskat fem kilometer till starten behövde inte engagera oss så väldigt i uppvärmningen – den var nog tänkt för de som kommit dit i bil 😉

Vid första vätskekontrollen var det minsann en lite orkester som spelade för oss alla.

vatska.jpg

Och nu är det bara en kilometer kvar!

6km.jpg

Mål är alltid MÅL!

mal.jpg

När det hela var över var det bara till att traska tillbaka till jobbet igen. Men först ville jag sitta en stund på Bajjamaja…och Woffegubben påpekar innan jag stiger in: Tänk nu på att du bara får sitta två timmar 😉

bajjamaja.jpg

Jodå, det var både en fin och tuff tur. Det måste vi nog göra nästa år igen! Här nedan kan beskådas de nummerlappar vi hade samt plaketten!

nummerlapp.jpg

När vi så skulle traska tillbaka till jobbet och därefter ta bilen hem så föreslog Woffe att vi skulle ta vägen via Järntorget – sagt och gjort. Det blev en aning längre än ditvägen men shit the same när vi nu ändå traskat så mycket i dag. Jo, det blev 25284 steg med promenad från jobbet till Slottskogsvallen, 7 kilometer stavgång samt promenaden tillbaka till jobbet då.

Totalt var vi på väg över tre timmar och stegen sammanräknade över hela dagen blev 37486! Det är personligt rekord!

Frågan är om det, enligt plan, blir något gym i morgon? För trots att jag gått en del det sista så känns det både här och där just nu 😉

9 kommentarer tillStavgång

 • Ylvis

  Vi ser ju riktigt muntra ut på bilderna 😉

  Känns bra idag faktikt – lite ont i rumpan bara. Härligt med stavgång, det blir min nya aktivitet om kvällarna… Ses på måndag.

  PS/ Grämer mig lite över att Woffe kom i mål före dig och mig! Förstår fortfarande inte hur han lyckades :-0 /DS

 • Ylvis

  Förresten! Nästa år kan du låna min stegräknare. Jag garanterar att du lätt kommer upp i ca 50000 steg!! Du vet, den räknar 10 steg bara man satt fast den i byxlinningen… Bra va?

 • Ylvis> Nä, det kan man ju undra över men det var väl M som jagade på 😉 Å andra sidan har han träningsvärk i dag… Har mailat dig samtidigt som du kommenterade – två själar och en tanke!

  Klart som korvspad att vi tar din stegräknare då 😉 *Kram*

 • Kanske skulle ta och köpa en såndäringa stegräknare till Mannen. Han klagar så över kaggen han har börjat få. Det går ju an att klaga, men att göra något åt det verkar vara värre. Och så kan jag köpa en åt mig själv och utmana honom på att gå fler steg än jag (vilket inte torde vara så svårt iofs 🙂 ) Vad kostar en sån där mojäng på ett ungefär? (frågar studenskan som ska klara sig på 3350 kr tills i augusti :-/ )

  Kram

 • Lilla Mysan> Min, som är av märket Silva, kostade 198 riksdaler på gubbdagiset…dvs Claes Olsson i Nordstan i Göteborg. Dom sägs vara ganska träffsäkra. Sedan finns det billigare och dyrare men som sagt jag tror att man får en bra stegräknare för det jag har betalat. Jag tycker absolut att du ska utmana Mannen 😉 *Kramar i massor*

 • Humm! Vi har ju faktiskt gubbdagis här i stan också. Och jag måste ändå in till stan endera dagen… Jag kan ju be Mannen ge mig pengar så jag kan köpa en present till honom 😀

 • Lilla Mysan> Vilken strålande idé 😉 Och det är ju lika bra att du får till två för att kunna visa hur man gör… *Kram*

 • Margaretha

  Hej

  Har varit inne och tittat på din blogg och tycker den är fin med alla bilder. Jag funderar på att själv göra en men undrar var man går in för att starta upp den, Jag kollade på något som hette blogg.se men fann ingen startplats för svenska,

  Hälsningar Margaretha g

 • Margaretha> Ett tips jag kan ge dig är att du går till Annicka Tigers blogg. Hon skriver lättsamt om hur man kan starta en blog. Gå till följande adress: http://www.tiger.se/blog/archives/2005/06/att_blogga_p_na.html

  Kan även laddas hem som pdf-fil.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>