Phew, det var nära!

I DAG, NÄR JAG fick sova så länge som jag ville – ja, då vaknade jag 07.30… Men så är det ju alltid! Under veckans 5 morgnar när klockskrället ringer tänker jag varje dag att lördag ska sova lääänge.

Det var en aning grumligt att slå upp ögonen i dag men det fick sin förklaring efter ett kort ögonblick – jag hade glömt ta ur linserna i går kväll! Fråga mig inte hur det gick till men det gjorde det. Det tog flera timmar innan jag kunde se klart igen…

Nåväl, jag hade lite att pyssla med så det fanns ingen risk att dagen skulle bli långtråkig eller sysslolös på något sätt. Tvättmaskinen dundrades igång och tvätt hängdes ut. Jag tog mig dessutom i kragen och fick röjt ut i mina klädskåp – inte en dag för tidigt!

Jag startade ett projekt i höstas med att gräva bort alla växter, mestadels perenner, i en ganska så stor rabatt jag har under rönnen. Det blev så klart inte färdigt – hösten är inte så lockande att tillbringa ute i trädgården. Så det var dags att ta tag i det nedlagda projektet – bara att sätta igång att gräva och rensa. Jag hann inte färdigt i dag heller men nu har jag i alla fall fått tummen ur och börjat.

Funderar starkt på att sätta lilte vintergröna växter där istället för det där med blommor har jag definitivt lagt åt sidan. Rabatten är dessutom ett paradis för kirskål och det blir näst intill omöjligt att hålla dessa stången med blommor växandes där. Nej, det får bli något i buskvägen men gärna då vintergrönt så man har lite glädje av det resten av året då övriga trädgården ligger i vila.

Woffegubben jobbade i dag och när han kom hem frampå kvällningen så åt vi middag ute på altanen denna ljuvliga kväll.

Att gräva och fixa i trädgården ger inte så många steg så när jag konstaterade, efter middagen, att jag bara hade dryga 3000 på mätaren fick jag nästan en chock 😉

Äsch, tänkte jag – det blir väl till att ta en ”Hörnmosserunda” då. Sagt och gjort när Woffe röjde efter middagen så tog jag en snabbispromenad.

Hemma från ”rundan” kunde jag avläsa 10062 steg…phew! Det var när ögat 😉

Det lär ska vara bra att ligga runt 10000 steg så jag klarade det precis.

Vårt Stora Mönsterbarn har sprungit Halvmara på Kungsholmen så hon lär slå mig med hästlängder i dag 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>