Back to basic

I DAG, efter jobbet, var vi åter på Bauhaus. Nu är vilan slut!

Under påskhelgen har vi förhoppningen att återuppta renoveringsprojektet. Denna omgång är gästrummet målet.

Vi har sålunda i dag inhandlat parkettgolv, tapeter, takfärg samt tapetklister.

5000 pengar gick detta på – en nätt summa om man jämför med sovrummet som jag ännu inte vågat summerat kostnaden på 🙂

Och i morgon är jag ledig! Sista dagen som Stora Monsterbarnet är hemma. På torsdagmorgon drar hon vidare till sällare jaktmarker och återkommer inte förrän i början på maj.

Då kommer hon å andra sidan med besked, dvs, hon kommer att bo ”hemma” ett tag och det blir kul. Det var ju åratal sedan vi hade några barn boendes hemmavid.

Vad övrigt är så börjar jag så smått vänja mig vid att vår mastodanthäck är borta. Varje gång jag tittar ut genom något av de fönster som vetter mot framsidan, där häcken var, har jag hittills hoppat högt av ovanan. Men jag uppskattar detta beslut mer och mer för varje minut. Nu kommer jag att kunna njuta av barnen när dom leker ute på gatan – förut har jag bara hört deras vilda framfart 🙂 Och inte bara det…jag kommer att ha koll på vem som passerar….bara det alltså!

Skämt åsido, så fort vi är klara med ”heminredningsprojektet” så ska vi ta hit en grävare med grävskopa som får gräva upp rötterna för oss. Det kommer vi aldrig att klara med handkraft. Häcken har stått och växt till sig under trettio år så det är nog bra att inse samt att öppna plånboken.

När det sedan är gjort så ska jag leta upp nya fina buskar att plantera. Jag har nu bestämt mig, och det föll även i god jord hos Woffegubben, att det inte blir någon ny häck utan några väl valda buskar som inte täcker hela härligheten på samma sätt som en häck.

Och det är banne mig det roligaste med hela häckprojektet, att få planera och köpa in nya härliga buskar…wooow!

För det flesta människor är arbete det enda tidsfördriv som de i längden står ut med.

DENNIS GABOR

2 kommentarer tillBack to basic

  • Blir ni aldrig klara med renoveringarna…? 🙂 Hoppas ni blir nöjda med resultatet(en).

  • Daniel> Åjo, det får vi verkligen hoppas men vi har stort hus och många rum så det tar sin tid. Nu har vi dessutom gjort en renopaus när barnen glatt oss med sin närvaro under en tid.