Svettpärlor

Jo, i fredags var jag ledig och hade då planerat in ett besök på gymet på dagtid för en gång skull…

…så jag vaknade till och tog mig ner till frissan men när jag var klar där så var det en helt timma till nästa buss.

Tog mig hem igen och inväntade nästa chans.

I lagom tid för bussens ankomst till Gråbo torg traskade jag så ner för andra gången denna dag.

I med kortet och tryckte på trean och precis då hörde jag damen bakom mig säga:

– Är det två till Lerum.

– Det stämmer gott det, svarar chauffören.

Shit! Inte ens det har man koll på när man nästan aldrig åker buss och framför allt inte inom kommunen.

Nåväl, på gymet körde jag ett 90 minuterspass med styrka – det var så skönt att få plats där man önskade och inte stå och vänta på att saker och ting ska bli ledigt. Önskar jag kunde göra detta oftare.

När jag kände mig nöjd med styrketräningen stod jag länge och lurade på om jag skulle hoppa på helvetesmaskinen eller om jag rent av skulle promenera hem i stället, som ju då blir en promenad på en mil.

Sagt och gjort! Jag traskade hemåt och det var jätteskönt väder ute även om regnet hängde i luften. Fortfarande ljust ute så det var riktigt mysigt att få se sin kommun i dagsljus.

MEN säg den lycka som varar, när jag hade gått i 50 minuter, ca 5 km, var jag så k-nödig så jag trodde jag skulle gå av på mitten. Ingen toa inom sikte så jag tog beslutet att åka buss resten av vägen hem.

På kvällen, efter middagen, var vi bägge så trötta vilket gav ett tidigt sänggående. I och för sig inte så konstigt med tanke på att jag var ute och ”slarvade” på torsdagkväll och Woffe såg till att jag kom hem efter det.

Vi hade nämligen årsmöte med Facket, blev förstås omvald på två år och det blev resten av styrgruppen också. Nåja, så betungande kan man inte säga att det är så vi kör på två år till.

Efter årsmötet gick vi på lokal, åt och drack gott, på Källarkrogen som stället heter. Det brukar bli en pubrunda på nattens sena timma också men jag hade bestämt att komma hem någorlunda och Woffe som ju inväntade mig och skulle jobba fredagen så blev det en relativt tidig kväll. Tror vi var hemma före midnatt i alla fall.

2 kommentarer tillSvettpärlor