För att inte glömma, del fyra

NÄSTA ÅR FÅR jag nog skärpa till mig och uppdatera i realtid! Att blogga i kapp bara för att man säkert ska minnas är naturligtvis inte helt i sin ordning. På något sätt mister det sin charm och framför allt sitt sammanhang…
Samtidigt som jag skriver dessa ord tycker jag mig höra att ”det där har du sagt förr” Och det har jag ju!

Det fanns ju faktiskt en tid när jag uppdaterade bloggen varje dag. Då hade jag ju faktiskt mycket, och då menar jag mycket, mindre tid än jag de facto har just i dag och framför allt denna sommar.
Nu ska jag väl i ärlighetens namn inte ge just tiden hela skulden till att den här bloggen i princip är död.
Jag tyckte nog att jag kom till en punkt där det mesta var upprepning av redan ”dokumenterade” händelser.

Men, när jag tar mig tiden att uppdatera så känner jag att det är ganska kul!

Anemone

Jag planterade en hel drös, minst tjugo, Anemoner. Nu var det bara ett fåtal som ”tog” sig.

Buskeigen

Den här busken blommade en andra gång i år 😉 Den härliga värmen som kom i augusti var nog högst bidragande till att det blev som det blev 😉

Dagliljan

Egenodlade-rudbeckia

Den här Rudbeckian drev jag också upp i mitt lilla ”växthus” och tre till. Jag hoppas dom överlever nu så det blir kraftiga fina exemplar till nästa år.

Fjarilsbuske

Min fina Fjärilsbuske, som jag fått med från Tyskland av Renate, har tyvärr näst intill tynat bort. Det här blev den enda riktigt kraftiga blomman i år. Från början var den så stor kraftig och växte så jag blev tvungen att dela den och till och med gav bort delar i flera omgångar.

jarnek

Liljaigen

Jag hade några ”sena” liljor som slog ut när dom flesta andra var överblommade.

Rudbeckian

Den här fina Rudbeckian köpte jag förra året i Malmö när vi var och hälsade på hos arvingen. Det såg mörkt ut i våras och jag fruktade att den inte klarat vintern men så växte det upp några blommor, i alla fall två 😉

snarliklilja

Snygglilja

Dessa två Liljor är också lite ”senblommande” och ganska lika men ändå inte…

Vetejnamn

En ”bastard” som jag varken har planterat eller vet vad den heter 😉 Men den pryder sin plats så…

Tidlosan

Tidlösan, en märklig blomma som påminner om Krokus till utseendet men ändå inte. Den är mycket större än en Krokus och blommar ju då som sagt på hösten. Till våren först kommer bladen och då är det viktigt att man låter dem växa i fred och sedan multna ner för att det ska bli rikligt med blommor senare.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>