Lite avslaget

KÄNDES DET SOM OM när jag vaknade frampå morgonkvisten. Det beror säkert på gådagkvällens spänning när det strulade på jobbet men som tur var fick en bra avslutning.

När jag hade loggat ut från jobbet och rapporterat så var klockan redan 23.30 😉 Det blev alltså en kväll ståendes i köket för det är där jag helst står när jag måste datorisera. Köksbänken är perfekt höjd att stå vid. Det blev ju ett bra slut på en riktigt nervös kväll och jag somnade som ett barn – på stört.

Jag fick ju som sagt koppla upp mig direkt när jag steg in genom dörren efter hemkomst och börja felsöka – där blev jag som sagt kvar hela kvällen och kassarna med mat vi hade handlat på vägen hem fick Woffegubben packa ur och ställa in – så långt allt väl. Men mina trettio nya friska tulpaner, som skulle snittas och sättas i vaser placerade han i vatten för ren överlevnad – så att jag kunde ta hand om den när tid fanns för det.
Så mellan samtal och väntan på åtgärder hann jag åtminstone ta hand om dem och även de trettio från förra veckan.
Det blev gula 😉 Och förra veckans röda var visserligen ledsna i själkarna men efter ”omskärning” och omplacering i mindre vaser får dom hänga med ett tag till…

Dagens första halva ägnade jag åt jobbarbete för att förvissa mig om att allt verkligen var åtgärdat. Så att alla nybokade annonser hamnade där dom skulle. Privatmarknad jobbar ju även lördagar och tar således emot annonser framtill 12.00 för morgondagens tidning. Vi har ju även webgränssnitt där våra kunder kan boka och skapa sina annonser fram till samma tidpunkt. Men det såg bra ut och för att verifiera så kontaktade jag vår personal, som bryter tidningen, och vi hade tack och lov samma uppfattning.
Det må vara lördag och ledig dag men det är en obeskrivligt skön känsla att konstatera att allt har löst sig och att produktionen kan gå på som den ska 😉

Det var lite trögt att ta tag i annat efter det men Woffegubben tyckte att det behövde städas…
Och, jag har ju inte tvättat på hela veckan eftersom jag inte varit på gymmet under veckan. Fantastiskt egentligen 😉 Normalt kör jag minst tre maskiner under veckan när träningen går på som sig bör…

Sedan undrar vi ju fortfarande vem tusan det är som har nyckel hit och tydligen stökar till det när vi är på jobbet hela dagarna?
Nåväl, Woffe tog sig an Snabeljohan som han drog runt ett varv och jag sanerade, som vanligt, toaletterna. Ett par maskiner tvätt på det och så mycket mer blev det inte…

Jo, jag vattnade mina stackars orchideer också. Har tröttnat på att dom tar strypgrepp om mig så fort jag visar mig här hemma 😉
Några av dem är, trots min behandling, riktigt fina…

Det är nog inte min förtjänst 😉

I dag var ju också dagen D för att tillaga Fransyskan som legat i rödvinsmarinad sedan i onsdags. Mycket spännande och absolut första gången jag lagar något så avancerat. Jag har nog inte ätit söndagsstek sedan jag bodde hemma hos mamma 😉
Fransyskan stekte jag först runt om och sedan in i ugnsfast form som åkte in i ugnen.
Rödvinssåsen som vi skulle ha till var en hel vetenskap 😉
Charlottenlökar, vitlöksklyftor, chipottechili, färsk rosmarin, rödvin, socker, kalvfond och balsamvinäger…
Den tog mer energi att tillaga än steken 😉
Till detta serverade jag ugnsrostade grönsaker…

Och…njae jag hade nog väntat mig något mer men det var helt OK. Men med tanke på den tid det tog i ugnen innan den var klar, och då räknar jag ju inte nästan tre dygns marinering, så vete faen om det smakade så himla bra. Men nu vet att jag kan 😉
Jag har ju som sagt flera fina stekar av älg och vildsvin i frysen från vår dotters svärföräldrar som måste tillagas. Jag hade Fransyskan som test för att jag skulle se om jag klarar av det här med stekar 😉

Nu, skulle jag helst lägga mig på stört men Woffegubben har spelat in något romantiskt drama ”som jag gillar” så det får bli en stund vid dumburken innan det blir ryggläge 😉

Måste ju dessutom förbereda veckan första gympass, Distansspiningen med obligatorisk Indoortalking efter…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>