Jordnära

JAG BLEV TVUNGEN ATT SLITA mig från nya datorn i kväll för att klippa gräset. När jag ändå var i farten blev det några bilder.

Deutzian är egentligen en skräpig buske men just nu är den ljuvligt vacker…

1_deutzianiblom.jpg

Och Paradisbusken kan man inte klaga på heller…

2_paradisbusken.jpg

Nu har ”Fulsnyggingarna” som jag hade bild på häromdagen slagit ut. Tyvärr hänger blomman ner mot marken så jag höll på att få nackspärr när jag skulle fota…

3_fulsnyggingen.jpg

Ja, det är fler Klematiser på G men dessa gör det i alla fall inte dolt…

4_flerpag.jpg

Djävulsbuskens blommor är nu utslagna. Jag gillar den här busken skarpt!

5_djavulsblomma.jpg

Liksom en granne till den…

6_liksom.jpg

Och jag upptäckte också att Magnolian, som blommar på bar kvist i maj, helt plötsligt har producerat en rosa blomma. De är vita annars…Alunroten har också slagit ut i full prakt…

7_rosamagnolia.jpg 7_alunrot.jpg

Perukbusken som har mycket oansenliga blommor är egentligen finast när den blommat klart. Då ser blommorna ut som hängande peruker – därav namnet…

8_perukblom.jpg

Perukbusken är som bekant mörkt röd i sina blad och jag har satt den ihop med ljusbrokiga buskar för effektens skull…

9_sammansattning.jpg

Även Rönnspirean slår nu ut! Det kommer inte att finnas en enda blommande buske i min trädgård om en vecka eller två…

10_ronnspireablom.jpg

Violrutans skira blommor är vackra…

11_violrutan.jpg

Kaprifolen som jag blev tvungen att flytta förra året står nu nästan helt dold i mörkret under en jättestor Tuija men den blommar snällt ändå. Den andra växten tror jag heter Reseda…eller något i den stilen.

12_kapriofolblom.jpg 12_reseda.jpg

Ginnalönnen har också ganska oansenliga blommor men odlas förstås för sina vackra blad skull…

13_ginnalonnblom.jpg

Slut för i dag nu väntar nya macen på mig 😉

11 kommentarer tillJordnära

 • Bim

  Härliga bilder! Du måste ha en underbar trädgård!

 • Bim> Vad är det man säger…det är alltid grönare i grannens trädgård 😉 Men jag är ganska nöjd i år. Det har varit ett bra trädgårdsår med mycket och riklig blom på buskar och träd. Dock har jag mängder med lus som jag måste ta mig an efter Midsommarhelgen när vi kört hem husvagnen. Spruta och åter spruta lössgift…

 • Bim

  —> Angela: Ja, du får väl vara glad att det bara är bladlöss! Det vore värre om det var huvudlöss, vägglös eller flatlöss! 😉

 • Bim> OK, jag ska verkligen försöka glädja mig åt det…fast tusan vete om det inte hade varit enklare att bli av med åtminstone huvudlöss. Det har jag ju sett på Madicken hur man tar bort med sabadillättika 😉

 • Bim

  —> Ja, ungarna har faktiskt råkat ut för huvudlöss när de var yngre… De härjade vilt i skolan under en period… Inte kul… Riktigt äckligt faktiskt… 🙁

 • Bim> Jodå, det har allt inträffat här också när barnen var små. Som väl var klarade Anna sig som hade hår ner till rumpan ända tills hon blev tonåring och klippte av det fina håret.

 • Bim

  —> Angela: Ja, DET hade nog varit jobbigt! Att få löss i så långt hår!

 • Så många fina buskar! Helt ljuvligt. Och dessa åker du ifrån…

  I skolan florerar huvudlöss i omgångar – minns särskilt när en flicka kom fram och berättade att hon haft löss hela helgen, jag kunde förstås inte låta bli att kasta ett öga på hennes hår, och där kröp tusentals välutvecklade löss…. iiiihhhh…. vad äckligt. Hon fick order att skynda sig hem…

 • Bloggblad> Åja, din trädgård är allt fin den också. Jag vet ju dessutom att du odlar nyttiga saker och inte som jag bara vackra 😉 Usch ja, det är äckligt och svårt att inse att huvudlöss kan florera i nutid då bad, dusch och renlighet är vardagsmat. Men det beror visst inte så mycket på det har jag hört även om det ligger nära till hands att tro att det är så.

 • Hur har du mage att publicera sådana här bilder!? 😉

  Hur tror du nu att jag skall kunna lägga ut bilder från min blygsamma kolonilott *går och gömmer mig bakom någon tistel*

 • theWitch> OK, lovar att ta svartvita bilder nästa gång 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>