Inför

DET ÄR ETT RELATIVT ENKELT FIRANDE MED Midsommar om man jämför med andra traditionsenliga helger vad maten anbelangar. Dock krävs det ändå en den förberredelse…

Äggen kokas och skalas…

1_aggMS.jpg

Gubbarna ska rensas och potatisen ska skrubbas. Woffegubben står i disk-kokrummet och skrubbar…

2_gubbarrensas.jpg 2_potatiswoffe.jpg

Under tiden skär jag rödlöken och gör sallad…

3_rodlok.jpg 3_salladgors.jpg

jpg

Samt grädfilen samtidigt som Woffegubben anländer med potäterna…

4_graddfilen.jpg 4_woffeater.jpg

Äggen är klara och så även Woffes mat då han inte äter matjesill…

5_aggenklara.jpg 5_woffemat.jpg

Nu inväntar vi bara att långbordet ska dukas. Det är helt strålande väder och vinden har avtagit drastiskt.

3 kommentarer tillInför

  • Bim

    —> Angela: Mmm… vad gott det ser ut! 🙂

  • Bim> Det var gott, synd att man blir mätt så fort. Ostbrickan som jag hade planerat till nattamat blev inte rörd. Ingen orkade fast å andra sidan hoppade vi rätt tidigt i säng eftersom arbetslägret väntade med uppstigning 06.00 på midsomardagen. Så vi tänkte knapra på den lite nu i kväll.

  • Bim

    —> Angela: Ja, men det var väl bra! Då kom den ju till nytta i alla fall! 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>