Sömnlös men nya linser

JA, DET ÄR SVÅRT DET HÄR MED ATT SOVA av någon outgrundlig anledning. Helt plötsligt ligger jag natt efter natt och snurrrar värre än en fläkt och kan inte sova. I natt fick jag dock några timmars sömn då jag gav upp och petade i mig en halv insomningstablett, Stillnoct. Woffegubben är dock inte förtjust då jag måste ta till insomning för jag sover väldans ljudligt efter tabletterna. Vi får se hur det går i natt.

Kallt som attan har vi men vi är inte ensamma om jag förstått saken rätt. Hörde något om uppemot 30 minus i Uppsalatrakten natten som gick. Brrr! Här håller det sig kring minus 15 om nätterna vilket både räcker och blir över.

I dag var jag på återbesök hos min optiker för ny synundersökning samt påfyllning av linser. Det är alltså ett halvår sedan nu som jag startade mitt nya liv utan brillor. Redan från början frågade jag efter endagslinser men det fanns inte att få med den styrkan mina ögon krävde. Det fanns däremot nu så i dag har jag fått med mig hem för 5 dagars bruk med engångare. Det ska bli spännande att testa men gav mig samtidigt en smärre chock när jag fick reda på priset. Hujedamejjen! Att det kunde skilja så himla mycket på på endags- och månadslinser kunde jag väl aldrig ana.

Jag ska i alla fall testa och sedan får jag ta ställning till om huruvida jag anser mig kunna investera det högre beloppet eller om jag fortsätter med månadslinserna. Det skulle ju bli bra mycket bekvämare för lite lat är jag – därom råder ingen tvekan. Om sedan latheten får kosta så mycket, ja det återstår att se.

I går, efter jobbet, var jag på gymet och körde det ”vanliga” passet, dvs, 30 minuters uppvärmning i roddmaskinen, 1 timma styrka underkropp samt avslutning med 1 1/2 timma motion i crosstrainern. Det kändes lite pestigt men vi kom inte från jobbet förrän sent så jag var klar 21.45 på gymet och sedan, ja då är ju kvällen slut. Ska försöka komma i väg tidigare på torsdag så det blir lite mer normalt tidsmässigt. Anledningen att vi kom i väg så sent i går berodde givetvis på att vi inte kom till jobbet i tid. Vilket vii förmodligen delade med många denna snötyngda tisdag 1 februari. Vi hade en medelhastighet på E20 in mot stan på 5.5 km/timme….

Vi anlände inte förrän minuterna innan 09.00 och började vår resa runt sjusnåret. Närmare två timmar för 2,8 mil – det måste vara rekord.

I kväll har jag fixat morgondagens lunch men för övrigt blir det inte så mycket mer. Vi handlade lite på vägen hem och nu ska jag snart försöka mig på att sova. Om jag lägger mig lite tidigare, och på så vis slipper känna stressen att klockan är mycket och jag måste sova, så kanske det går bättre med sömnen.

När fan kommer våren?

8 kommentarer tillSömnlös men nya linser

 • Lilla Mysan

  Jaa, det undrar baskemej jag också! Det var 28 minusgrader här imorse. Snoret frös till is inuti näsan. Man kan ju tro att jag flyttat till Sibirien och inte till Uppsala. Brr! Tur att det är varmt och gott under mitt duntäcke 🙂

 • Jag borde inget sagt om tempen för i morse hade vi minus 21….. Kung Bore måtte ha fått en riktig blackout!!

 • Hur går det med sömnen?

  Hoppas verkligen att du får sova…

  *kram*

 • Jerry> Tackar som frågar…..jo, nu de sista två nätterna har det gått bättre. Det är jobbigt att ligga vaken när alla andra sover och få panik för man vetju hur väl man behöver dessa få timmars sömn. Hur har ni det i kylan då? Hörde att ni hade hiskeligt kallt i veckan. *Kram*

 • Har du inte känt den värmande vårsolen de senaste dagarna? Jag har blivit genomsvett när jag gått ut i solen. 🙂

 • Jontas> Njae, när man jobbar hinner man inte ut i dagljuset. Men jag har sett genom glastaket i vår ljusgård (på jobbet) att det varit fint och soligt väder. I morse var det dessutom 2 plusgrader och det får kanske betecknas som ”varmt” om man jämför med 21 minus för bara två dagar sedan.

 • Jag har nog aldrig frysit så mycket som jag gjort den veckan som var.

  Idag är det lite bättre eftersom vi har höjt värmen inomhus (vi måste eftersom det är jobbigt att ligga på 16 grader hela tiden) och nu sitter jag bara och väntar på att klockan skall bli 14.00! Det är SCHLAGERDAG!!!!

 • Jerry> 16 grader!!!? Det är ju näst intill fryspunkt! Förstår om du frusit då. Har ni fått bättre utomhustemp nu då? Vi har varit ute precis i den härliga solen och det var riktigt riktigt skönt.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>