Simborgare

I DAG VAR VÅRA GODA SIMBORGARE, Astor och Rut, tillbaka efter att ha tillbringat påskveckan på Gullholmen. Det har dom gjort varje år sedan Jesus gick i kortbyxor. Nåväl, det var gott att ha dem tillbaka. Man vänjer sig snart vid sina goda simborgare och saknar dem när de inte är på plats på morgonen.

När jag simmade förbi Rut i dag så sade jag till henne att att jag faktiskt tyckte att hov blivit lite gulligare efter besök på Gullholmen.

Då frågar hon mig varför det står Ingela i katalogen på mig? Jag blir lite ställd och då avslöjar hon att dom har skickat ett kort från Gullholmen till oss och att dom letade upp adressen i telefonkatalogen.

Uppss, vi som inte står med i telefonkatalogen…undrar just vem som fått vårt kort??

Saken är den att jag alltid brukar skicka ett vykort när vi är ute och reser till dem och nu ville dom vara gulliga och göra detsamma. Vid närmare efterforskning så har det nog hamnat hos någon Müller i Lerum. Tror jag ska ringa dem och kräva kortet 😉

Vem vet, dom kanske inte ens är simborgare och då ska dom ju inte ha något kort!

Det blev en tusing i dag i alla fall om jag nu inte missade att räkna något varv av upprördhet över att ha missat ett vykort. I så fall kan det tänkas ha blivit 1100 meter men som sagt…

4 kommentarer tillSimborgare

  • Lilla Mysan

    Det är något man inte behöver oroa sig för med mitt/vårt efternamn iaf – att posten kommer fel. Det finns bara 5 st i hela världen (3 i Sverige) som heter som vi. Det har hänt mer än en gång att vi fått brev där det stått för- och efternamn och sen staden där vi bor. Det kommer alltid fram. Mitt efternamn innehåller 16 bokstäver varav tre är vokaler (ett i, ett ü och ett e) och 13 är konsonanter, varav två är c. Plus ett bindestreck också. Snacka om tungvrickare 😉

  • Lilla Mysan> Oj, det måste du avslöja för mig någon gång! Kan inte ens tänka mig vad det skulle kunna vara för namn. *Kram*

  • En kompis till mig har en farbror vid namn Lars (förnamn förståts, inte alltför ovanligt)Han fick ett brev skickat till sig från Göteborgstrakten vill jag minnas (han bor i Rasbo, utanför Uppsala)Det enda det stod på kuvertet var: Väg-Lars..Posten är fantastisk..(Ibland) *kram*

  • Snurr> Jo, vi har faktiskt upplevt det en gång också. Det var innan vi köpte det hus vi har nu och bodde ett stycke härifrån i ett radhus. Då skickade min bror ett kort från någon semesterort och det stod Müller, radhusen i Gråbo 😉 Det kom fram och då finns det ändå fler radhusområde än det vi bodde i. Men å andra sidan måste det kanske finnas en brevbärare som mer eller mindre känner alla. *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>