Prassligt

I BLAND SÄGER LILLA MONSTERBARNET att jag borde skriva en bok om alla personligheter som jag möter på Valhalla simhall. Någon bok blir det inte men visst möter man alla sorters människor där. Som i dag till exempel när ”Prasseltanten” kom. Hon kommer varje tisdag och jag brukar möta henne i omklädningsrummet när jag alltså är klar med mitt och hon ska till att börja.

Anledningen till att jag kallar henne ”Prasseltanten” är att hon har precis allt inpackad i sådana där prassliga påsar man får när man köper frukt. Dessutom är hon väldigt pratglad och tar ingen notis om att jag ska iväg och arbeta. Själv är hon pensionär och som sagt prat- och prasselglad.

Det börjar med att hon plockar ur hela väskans innehåll och det är allt mellan himmel jord som då är nerpackat i varsin prasslig påse. Glasögonfordralet brukar hon börja med. Jag har i och för sig inte rikitigt fattat vinken med varför hon har glasögonen i både fordral och påse. Nåja, hon börjar med att packa ur fordralet och sedan stoppa in sina glasögon för att sedan åter förena fordralet med påsen. Och, det är noga med att påsen blir snyggt sammansatt med sitt innehåll. Så fortsätter det sedan en bra stund och ibland ångrar hon sig och packar om från en påse till en annan för hon har nämligen en hel hög tomma påsar ”utifallatt”. Fattas bara annat! Det är en välbeställd dam, åtminstone på påsar…..Ofta tar hon en koll på sina hemgjorda mackor och packar sedan resolut om dem i annan prasslig påse.

Jesus Maria! Och hela tiden pratar hon och kräver svar.

Jag brukar, i bland, lite fint påpeka att jag ska i väg och jobba och har lite bråttom. Då svarar hon: Jasså du jobbar….och sedan är det stört omöjligt att få stopp på henne.

I dag hade jag dock tur! Av någon anledning hade hon kommit någon minut tidigare än vanligt så när jag var på väg ut från duschen så mötte jag henne i dörren på väg in. Jag riktigt såg hur hon skrynklade ansiktet då hon insåg att hon nu missat en liten glad pratstund 😉

Men det var ju för tusan inte det jag skulle skiva utan om dagens sim som blev lite torftigt för i dag var inte bara Rut hemma utan Astor oxå. Får väl hoppas att han var hemma för att tvätta så inte han också fått hosta. Astor sköter nämligen tvätten hemma hos honom och Rut.

Dagens sim blev 700 meter med följande resultat:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 117 varav 60 % fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 110.

INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 minut och 41 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 22 minuter och 14 sekunder.

Inte mycket att skryta med men jag vet ju att simningen är som den är och de få gånger jag får ett pulsvärde värd namnet är inte så ofta.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>