Phew, det var jobbigt!

HOPPAS FÖR GUDS SKULL han adrig mer för sig att ta i sär hela soffåbäket! Trodde aldrig vi skulle få ihop den igen med mindre än att vi tog hit en ”möbelmontör” om det nu finns dylika!?

Inte för att det inte behövdes en rejäl rengöring under och bakom men nästa gång får vi nog lösa det på annat sätt. Eftersom soffan är som ett U så är den också i fem delar, två hörnen, två korta rakor och en längre. Delarna hakas i varandra och det låter ju enkelt…det var det inte! När vi köpte soffan ingick det givetvis montering och då var ingen av oss inblandade. Nåväl, nu är soffåbäket ihopsatt, det är rent under och bakom samt att familjefriden börjar lägga sig igen.

Nej, någon stryktvätt blev inte struken i dag men å andra sidan låg jag två timmar och sågade timmerstockar på min soffa (som tur var den i helt skick och inte isärplockad) vilket inte var fy skam. Sedan lagade jag middag i två varianter. Köttfärsröra att användas som traditionell köttfärssås och som fyllning i pitabröd. Den ena varianten var av traditionell nötfärs och den andra gjorde jag med kycklingfärs. Lite spännande då det är första gången jag använt färs av kyckling. Annars brukar jag ha quornfärs för min del. Det smakade fantastiskt gott och det var inte sista gången jag använde det. Kan utan tvekan se flera användningsområden.

I dag åt vi röran med pitabröd och det var inte fy skam. Sämre har jag smakat. Då har jag visserligen mängder med annat gott i som paprika i tre färger, svamp, purjolök och vitlök, kinakål samt gurka och krossade tomater med chili. Med andra ord ett helvetiskt skärande innan man kan börja med själva såsen. Det är väl därför jag inte gör det så ofta!

Nu surrar sista omgången tvätt i tumlaren och sedan ska Woffegubben bjuda på Irish Coffe igen. Inte helt fel om man säger så. Så mycket mer blir det nog inte denna dag. Snart brölar klockan och vill att man ska stiga upp – åtminstone jag. Woffegubben är ledig i morgon då han jobbade i lördags.

Jag konstaterar som så många gånger förut att helgen går fort, alldeles för fort!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>